“Наразі порт Ізмаїл перевищує виконання плану на 274 %” – АМПУ

0 коментарів 23301 перегляду

Ви можете обрати мову сайту: Українська | Русский (автоперевод)


За підсумками вкрай важкого 2022 року, порт Ізмаїл перевиконав показники 2021 року на 218%. Обсяг вантажопереробки у 2021 році складав 3,84 млн тонн, а вже у 2022 році – 8,89 млн тонн. Загальний обсяг вантажопереробки Ізмаїльського морського порту у минулому місяці склав 1 млн 345 тис. тонн – це на 24 % більше, ніж у січні 2023 року. Наразі порт Ізмаїл перевищує виконання плану на 274 %.


Про це повідомили в Адміністрації морських портів України.

Як уточнили у відомстві, першу позицію у номенклатурі вантажів вже протягом багатьох місяців утримують зернові, другу – інша агропродукція (олія, соняшник, шрот, соя). Кількість операторів, які спеціалізуються на переробці зернових вантажів та агропродукції зросла з трьох до одинадцяти.

Одночасно з цим у АМПУ підкреслюють, що для України дуже важливою є підтримка Європейського Союзу у розв’язанні проблем судноплавства на річці Дунай.

“У нас попереду ще дуже багато завдань щодо покращення та розвитку портів Дунайського кластеру. Тільки у співпраці з Європейською та Дунайською Комісіями, ми зможемо досягти хороших результатів”, – зазначив заступник Голови ДП «АМПУ» по взаємодії з органами влади Дмитро Барінов під час робочої зустрічі з представниками Європейської та Дунайської Комісій, які на минулому тижні відвідали порт Ізмаїл.

guest

0 коментарів
Межтекстовые Отзывы
Посмотреть все комментарии
0
Поділіться своєю думкою з цього приводу в коментарях під цією новиною!x