Підсумки тристоронньої зустрічі: Україна та Румунія спільно розвиватимуть судноплавство на Дунаї

0 коментарів 20196 переглядів

Ви можете обрати мову сайту: Українська | Русский (автоперевод)


Під час тристоронньої зустрічі Україна – Єврокомісія – Румунія, що відбулася  за підтримки Євросоюзу, було обговорено координацію спільних зусиль, щодо вдосконалення та розвитку експортних потужностей через українські та румунські канали річки Дунай. Про це повідомляє Адміністрація морських портів України.


Сторони обговорили можливість спільного вимірювання глибин частин річки Дунай представниками Румунії та України, у зв’язку з експлуатаційним днопоглиблюванням, яке нещодавно здійснила українська сторона.

У центрі уваги зустрічі було питання вдосконалення навігації, зокрема знаходження нових шляхів покращення лоцманського проведення суден на спільному українсько-румунському секторі річки з метою збільшення кількості судозаходів у порти Дунаю.

Відзначалося, що розвиток ефективного та безпечного судноплавства на річці Дунай можливий лише завдяки продуктивній та злагодженій співпраці з колегами з Єврокомісії, сусідньої Румунії та Дунайської комісії, представники якої також взяли участь у зустрічі.

Нагадаємо, що у травні 2022 року Європейська Комісія запустила ініціативу «Шляхи солідарності», щоб підтримати Україну та створити дійові логістичні маршрути для експорту агропродукції та імпорту необхідних товарів. Один з напрямків – розвиток водних шляхів між країнами Євросоюзу та Україною.

Додамо, що сьогодні дунайські порти залишаються стабільним альтернативним шляхом для агроекспорту. За рік війни саме порти «Ізмаїл», «Рені» та «Усть-Дунайськ» в три рази збільшили вантажопотік. Через Дунайський припортовий кластер експортовано понад 17 млн тонн вантажів, також лише через ці порти йде імпорт необхідних товарів для потреб України.

Підсумки тристоронньої зустрічі: Україна та Румунія спільно розвиватимуть судноплавство на Дунаї

guest

0 коментарів
Межтекстовые Отзывы
Посмотреть все комментарии
0
Поділіться своєю думкою з цього приводу в коментарях під цією новиною!x