На річці Дунай планують відкрити додаткові ділянки для риболовства

0 коментарів 22572 переглядів

Ви можете обрати мову сайту: Українська | Русский (автоперевод)


На річці Дунай планують відкрити додаткові ділянки для риболовства, повідомляє “Бессарабія INFORM”.


Про це у своєму вечірньому відеозверненні анонсував начальник Одеської обласної військової адміністрації Максим Марченко.

“Спільно з командувачем оперативно-стратегічного угруповання військ, представниками Сил оборони, начальником Ізмаїльської районної адміністрації, Дунайською асоціацією рибалок, а також керівником Держрибагентства провели важливу нараду та обговорили можливість відкриття додаткових ділянок для риболовства на річці Дунай”, – повідомив очільник області.

За його словами, вже сьогодні, 2 березня, буде сформована робоча група, яка безпосередньо буде опрацьовувати це питання.

“Перш за все, це дозволить покращити економічну ситуацію в Ізмаїльському районі, який живе рибним промислом”, – зазначив Марченко, наголосивши на важливості швидкого та позитивного рішення зазначеного суспільного запиту.

Нагадаємо, після початку повномасштабного російського вторгнення у зв’язку з запровадженням воєнного стану на Дунаї діють суворі обмеження щодо виходу (перебування) маломірних суден та інших плавзасобів флоту рибної промисловості для вилову водних біоресурсів. Кількість ділянок для риболовства було суттєво обмежено через близькість від державного кордону. Це суттєво вплинуло на життя мешканців Ізмаїльського району, особливо – жителів Вилківської громади, для яких риболовство – одне з традиційних і найосновніших джерел доходу.

Більше того, на цю і так лімітовану та мізерну кількість ділянок, де дозволений вилов, зараз ще претендують учасники аукціонів на використання водних біоресурсів, які нещодавно були оголошені по всій країні. А це, в свою чергу, може позбавити останнього “кусня хліба” вилківських рибалок, які і так зараз знаходяться у вельми скрутному становищі.

Коментарі закриті.