Китай заявив, що має намір поглиблювати “військову довіру” та надавати своїх військових на допомогу росіянам

0 коментарів 27162 переглядів

Ви можете обрати мову сайту: Українська | Русский (автоперевод)


Китай заявив, що його військові готові працювати разом із російськими військовими для посилення стратегічної комунікації і координації. Таким чином країна має намір поглиблювати “військову довіру” та стати на захист міжнародної справедливості та правосуддя. Про це повідомляє видання “Reuters” із посиланням на Міністерство оборони Китаю.


Речник Міноборони КНР Тан Кефей на пресконференції заявив, що Китай та Росія “працюватимуть разом над реалізацією глобальних ініціатив у сфері безпеки”.

Тан сказав, що обидві країни поглиблюватимуть “військову довіру” і спільно захищатимуть “міжнародну справедливість і правосуддя”.

Як нагадує “Українська правда”, китайська влада на словах підтримує територіальну цілісність України, однак не готова засудити вторгнення Росії й реально протистояти війні. Натомість Китай пропонує свій “мирний план”, а його лідер Сі Цзіньпін відвідує Москву, де домовляється із Володимиром Путіним про поглиблення партнерства.

США застерігають Китай від передачі Росії озброєння на тлі війни проти України. 19 лютого державний секретар США Ентоні Блінкен заявив, що стурбований тим, що Пекін розглядає можливість посилення партнерства з Москвою шляхом надання російським військовим “летальної підтримки”. Міністерство закордонних справ КНР заперечило наміри надавати “летальну підтримку” Росії. 24 березня президент США Джо Байден заявив, що Китай поки що не передавав зброю Росії.

Як відомо, Китай і США також мають претензії один до одного через питання Тайваню.

guest

0 коментарів
Межтекстовые Отзывы
Посмотреть все комментарии
0
Поділіться своєю думкою з цього приводу в коментарях під цією новиною!x