Будуть обговорювати війну в Україні: Голова КНР Сі Цзіньпін прилетів до Путіна у Москву

0 коментарів 16875 переглядів

Ви можете обрати мову сайту: Українська | Русский (автоперевод)


Голова КНР Сі Цзіньпін у понеділок, 20 березня, прибув до Москви. Згідно з сервісом Flightradar24, літак приземлився в аеропорту “Внуково”. За його польотом стежили понад 100 тис. осіб.


Як відомо, глава Китаю Сі Цзіньпін проведе зустріч з президентом РФ Володимиром Путіним під час офіційного візиту до Росії 20-22 березня, ймовірно, для того, щоб обговорити схеми ухилення від санкцій і зацікавленість Китаю в посередництві у врегулюванні війни в Україні. Нагадаємо, Китай до річниці вторгнення Росії в Україну опублікував свій “мирний план”, при цьому не засудивши РФ. Також у ньому не було пункту про вихід російських військ з території України.

Прессекретар російського диктатора Дмитро Пєсков заявив, що нині лідери поспілкуються тет-а-тет за неформальним обідом. Офіційні переговори заплановані на завтра. За їхніми підсумками відбудеться пресконференція.

За інформацією видання Financial Times, після поїздки до Москви та переговорів з Володимиром Путіним Сі Цзіньпін планує провести телефонну розмову з президентом України Володимиром Зеленським. Зазначається, що це стане першим прямим контактом глав України та Китаю з початку великої війни РФ проти України.

Примітно, що відтоді, як десять років тому Сі Цзіньпін очолив Китай, він особисто зустрічався з Путіним 39 разів. Однією з найбільш знакових їхніх зустрічей став візит російського президента в Пекін в лютому 2022 року, за кілька тижнів до повномасштабного вторгнення РФ в Україну. Тоді напередодні відкриття Зимових Олімпійських ігор у Пекіні путін та Сі уклали домовленість про “безмежне” партнерство.

Зауважимо, Сі Цзіньпін стане першим світовим лідером, який особисто зустрінеться з Путіним після того, як 17 березня Міжнародний кримінальний суд (МКС) у Гаазі видав ордер на арешт російського президента. Путіна тепер можуть заарештувати щонайменше на території 123 країн, які ратифікували Римський статут.

guest

0 коментарів
Межтекстовые Отзывы
Посмотреть все комментарии
0
Поділіться своєю думкою з цього приводу в коментарях під цією новиною!x