Болградську громаду цькують? Місцеве агропідприємство зливає в Ялпуг нечистоти та забруднює джерело питної води

0 коментарів 20304 перегляду

Ви можете обрати мову сайту: Українська | Русский (автоперевод)


У Болградській громаді назріває екологічна катастрофа. Місцеве агропідприємство зливає в Ялпуг нечистоти та забруднює джерело питної води. Як повідомляє інтернет-видання “Махала”, цей факт підтверджують відеодоказ та коментарі офіційних служб. Місцева влада називає ситуацію жахливою та обіцяє вирішити питання. Вже сповістили всі служби, в тому числі правоохоронні органи. С часом відеофакт разповсюджила також і Болградська міська рада.


Як розповіли наші колеги з Болграду, від своїх читачів вони отримали відео, з якого видно, що поле на околиці міста Болград заповнене рідким гноєм. Поряд розташоване велике аграрне підприємство, яке у промислових масштабах займається тваринництвом. На відео гній з поля стікає в річку, а далі потрапляє до озера Ялпуг, яке є джерелом питної води для міста Болград.

Саме тут знаходяться наносні станції водозабору ВНС-1, які качають воду в водогони мешканців сіл Оксамитне, Тополине та міста Болград.

На підприємстві, яке знаходиться поряд з місцем події, журналістам ніяк не прокоментували цю ситуацію, а до керівника вони взагалі не змогли додзвонитися.

Але прокоментували цю ситуацію в інспекції з благоустрою Болградської міської ради.

«Ми прибули на місце зливу нечистот, зафіксували все та написали заяву до Болградського відділу поліції. На жаль, за руку нам не вдалося піймати тих, хто це робить, тому поки ми не можемо назвати це підприємство, але наслідки очевидні. Ми також сповістили екологів, будемо сподіватися, що винні дістануть покарання», – розповіла начальниця інспекції з благоустрою Діана Петрик.

Болградській міський голова Сергій Димитрієв додав більше подробиць про ситуацію, яка склалася:

«Це жахлива ситуація! Ми можемо тільки гадати, яких наслідків це може набути. Точно, що цей гній потрапив до озера. Ми сповістили всі служби, в тому числі правоохоронні органи. З цього приводу ми будемо збирати вже в понеділок комісію з надзвичайних ситуацій. Це не може просто так минутися. За таке треба відповідати. Будемо тримати вас в курсі, як розвиваються події».

Проблему з часом озвучили у Болградській міській раді, розповсюджуючи у соцмережі відео з місця події, яке зняв місцевий мешканець села Оксамитне, лісник Болградського лісництва Владислав Маринов.

«Це рідкий гній свиней, який містить не лише добрива, а й паразитів, гормони росту, антибіотики, – прокоментував він, фокусуючись на величезних темних фекальних борознах. – І ця вся маса навмисне зливалася в річку Минзул, що впадає в озеро Ялпуг. Ялпуг, який, як мінімум, забезпечує водою мешканців сіл Оксамитне, Тополине, Болград – для приготування їжі та для гігієнічних потреб. Більше того, Минзул має кілька джерел і впадає в озеро Ялпуг безпосередньо поряд із водозабором. Все це завдало прямої шкоди як екології, так і нашій громаді, причому в довгостроковій перспективі», – розповів Владислав Маринов та зазначив, що злито дуже багато – із грубим порушенням санітарно-гігієнічних норм внесення добрив.

guest

0 коментарів
Межтекстовые Отзывы
Посмотреть все комментарии
0
Поділіться своєю думкою з цього приводу в коментарях під цією новиною!x