Висококласні прикордонні сили та патрулювання власних морських вод: після війни в Україні можуть сформувати “збройні сили майбутнього”

0 коментарів 19899 переглядів

Ви можете обрати мову сайту: Українська | Русский (автоперевод)


Заступник держсекретаря США Вікторія Нуланд заявила, що США та союзники сформують в Україні “збройні сили майбутнього”, які б стримували Росію після закінчення нинішньої війни.


Про це вона заявила на брифінгу, повідомляє Білий дім.

Це передбачає створення “інтегрованої системи ППО, висококласних прикордонних сил, можливостей для патрулювання власних морських вод”.

Раніше, виступаючи у Фонді Карнегі, Нуланд заявила, що США підтримають українські удари по Криму.

«Росія побудувала в Криму масу військових споруд, це законні цілі, по яких Україна завдає ударів, і ми підтримуємо це. Україна не перебуватиме у безпеці, доки Крим щонайменше не буде демілітаризований», — зазначила вона.

За словами Нуланд, навіть після завершення війни США продовжать надавати військову допомогу Україні, оскільки немає впевненості, що Росія не відновить конфлікт.

В той же час напередодні видання Politico навело слова держсекретаря США Ентоні Блінкена, який під час приватної розмови заявив, що спроба України відвоювати окупований Крим стала б «червоною лінією» для диктатора Володимира Путіна, що «може призвести до більш широкої реакції з боку Росії», але рішення тільки за Києвом.

Коментарі закриті.