У Туреччині та Сирії стався потужний землетрус: загинули вже понад 1800 людей (оновлюється)

0 коментарів 30996 переглядів

Ви можете обрати мову сайту: Українська | Русский (автоперевод)


Потужний землетрус стався вранці на південному сході Туреччини, недалеко від кордону із Сирією. Наразі відомо, що в Турції кількість загиблих досягла 284 людей. А сирійська сторона рапортує про 386 загиблих жителів країни.


Посольство України в Туреччині взаємодіє із турецькою владою, перевіряє наявність українських громадян серед постраждалих, повідомив речник українського МЗС Олег Ніколенко.

Геологічна служба США повідомила, що землетрус магнітудою 7,8 стався о 04:17 за місцевим часом на глибині 17,9 км поблизу міста Газіантеп.

Підземні поштовхи протягом пів години відчувалися у різних регіонах – Адані, Анкарі, Анталії, Газіантепі (розташований поблизу кордону з Сирією), Кайсері, Мерсіні, Трабзоні, Урфі.

Кількість жертв постійно уточнюється, оскільки безліч людей опинилася під завалами. У країні оголошено найвищий – четвертий – рівень тривоги.

Наголошується, що в провінції Діярбакир за кілька секунд обвалився восьмиповерховий будинок, а в районі Чукурова провінції Адана – 11-поверхівка.

“Я щось писав, і раптом уся будівля почала трястися. Я не знаю, що відчував”, — розповів ВВС Мохамад Ель-Чамаа, студент зі столиці Лівану Бейрута.

“Я був біля вікна, тому просто злякався, що воно може розбитися. Це тривало 4-5 хвилин і було досить жахливо”, – додав він.

Як передає Reuters, сирійські державні ЗМІ повідомили, що в провінції Алеппо впало багато будівель, джерело в цивільній службі Хами повідомило, що там також завалилися кілька будівель.

“Зі стін у будинку впали картини”, – сказав агентству Reuters Самер, житель Дамаска. “Я прокинувся в жасі. Ми всі одяглися і стоїмо біля дверей”.

За словами очевидців, люди в Дамаску, а також у ліванських містах Бейрут та Триполі, вибігали на вулиці та сідали в машини, щоби від’їхати від своїх будинків на випадок обвалу.

Біля села Топбогази Кіриханського району Хатаю внаслідок землетрусу трапилися вибух і пожежі на газопроводі.

Також у Туреччині землетрусом зруйновано фортецю Газіантепа, побудовану у II столітті римлянами. Об’єкт було внесено до списку всесвітньої спадщини ЮНЕСКО. Крім того, пошкоджено об’єкт всесвітньої спадщини ООН – цитадель Алеппо в Сирії.

Оновлено

Внаслідок низки землетрусів, які відбулися 6 лютого, у центрі Туреччині та на північному заході Сирії загинули вже понад 1800 людей, пише Al Jazeera.  Декілька країни відчули другий землетрус, який стався лише через 9 годин після першого у тому ж регіоні.

Наразі невідомо, скільки руйнувань завдав другий землетрус, який відбувся в регіоні кілька годин тому, оскільки рятувальники продовжують рятувальну операцію за поганих погодних умов.

Повідомляється про щонайменше 1014 смертей у Туреччині, тоді як у Сирії загинули 783 людини.

У Туреччині та Сирії стався потужний землетрус: загинули вже понад 1800 людей (оновлюється) У Туреччині та Сирії стався потужний землетрус: загинули вже понад 1800 людей (оновлюється)

У Туреччині та Сирії стався потужний землетрус: загинули вже понад 1800 людей (оновлюється)

У Туреччині та Сирії стався потужний землетрус: загинули вже понад 1800 людей (оновлюється)

guest

0 коментарів
Межтекстовые Отзывы
Посмотреть все комментарии
0
Поділіться своєю думкою з цього приводу в коментарях під цією новиною!x