У Болградському районі засуджено чоловіків, які вчиняли домашнє насильство над дружинами та літніми батьками

0 коментарів 22923 переглядів

Ви можете обрати мову сайту: Українська | Русский (автоперевод)


У Болградському районі п’ятеро чоловіків віком від 42-х до 73-х років відповідатимуть за домашнє насилля, яке вчиняли відносно своїх дружин та літніх батьків. Про це “Бессарабія INFORM” повідомляє з посиланням на ГУНП в Одеській області. 


Після звернень жертв поліцейські відпрацювали випадки, склали відносно правопорушників адмінпротоколи за статтею 173-2 КУпАП , а суд, у свою чергу, призначив їм покарання у вигляді штрафу.

Зазначається, що поводилися агресивно відносно своїх близьких чоловіки продовж січня цього року. Виклики стосувалися міста Болград, а також Василівської та Кубейської громад.

П’ятеро чоловіків віком від 42-х до 73-х років ображали своїх дружин та співмешканок. Ще один, 40-річний громадянин, неприйнятно поводився щодо своїх літніх батьків.

Дії правопорушників поліцейські кваліфікували як вчинення домашнього насильства, внаслідок якого була завдана шкода психологічному здоров’ю потерпілих, про що вони склали відповідні адміністративні матеріали за частиною 1 статті 173-2 КУпАП. Її санкція тягне за собою накладення штрафу від десяти до двадцяти неоподатковуваних мінімумів доходів громадян або громадські роботи на строк від тридцяти до сорока годин, або адміністративний арешт на строк до десяти діб.

Суд розглянув скеровані правоохоронцями адміністративні матеріали одним засіданням і призначив правопорушникам покарання у вигляді штрафу.

З чоловіками поліцейські провели профілактичні бесіди, пояснивши: якщо вони продовжуватимуть ображати рідних, на них очікує суворіше покарання. Зокрема, умисне систематичне вчинення фізичного, психологічного або економічного насильства для кривдника може обернутися кримінальною відповідальністю, передбаченою статтею 126-1 ККУ. А вона тягне за собою покарання громадськими роботами на строк від ста п’ятдесяти до двохсот сорока годин, або арештом на строк до шести місяців, або обмеженням волі на строк до п’яти років, або позбавленням волі на строк до двох років.

“Шановні громадяни! Вкотре закликаємо вас не терпіти та не пробачати домашнє насильство. Якщо ви самі потерпаєте від сімейних тиранів або знаєте про такі факти – повідомляйте на поліцейську спецлінію «102». Правоохоронці негайно відреагують, допоможуть потерпілим і в рамках правової процедури складуть на кривдника протокол чи розпочнуть кримінальне провадження, за необхідності випишуть терміновий заборонний припис“, – звернулися до потенційних жертв поліцейські.

Коментарі закриті.