Трясе другий день поспіль: у Румунії стався новий потужний землетрус

0 коментарів 34371 перегляду

Ви можете обрати мову сайту: Українська | Русский (автоперевод)


У Румунії сьогодні, 14 лютого, стався новий землетрус магнітудою 5,7 балів, пошкоджено будинок у місті Таргу-Жіу. Про це пише видання румунське видання libertatea.ro, передає “Бессарабія INFORM”. 


Відомо, що після нього відбулися ще два підземні поштовхи магнітудою 3,4 і 3,5. Мер міста Таргу-Жіу розповів, що землетрус завдав ще більшої шкоди, ніж вчорашній, який сколихнув значу територію держави.

“Кілька димарів впали з будівлі ратуші на автомобілі у дворі, встановлюються наслідки. Ми евакуювали персонал, але інтенсивність землетрусу була дуже високою, а його тривалість довшою порівняно з вчорашнім днем”, – сказав він.

Також румунські ЗМІ публікують фото з наслідками землетрусу у Таргу-Жіу. Цегла і черепиця відірвалися від будівлі і впали на вулицю.

Землетрус відчувався і в місті Клуж. Після цього три людини зателефонували до 112.

“В інтегрованій диспетчерській службі ISU-SAJ було зареєстровано три дзвінки з повідомленням про землетрус. Про пошкодження або інші проблеми не повідомляється, але спеціальний автомобіль здійснить розвідувальну місію на вулиці Алмашулуй в Клуж-Напока і в комуні Флорешть“, – йдеться у повідомленні.

Зазначимо, вчора, 13 лютого, в Румунії був ще один землетрус.  Місцеві повідомляли, що чули його в різних населених пунктах Румунії. Через це в одному із помешкань навіть тріснули стіни.

Раніше українські науковці зазначали, що є загроза того, що землетрус в Румунії може відчуватись і в Україні. Існує небезпека підземних поштовхів в Одеській області та на Прикарпатті, а також в окупованому Криму.

Нагадаємо, за останні два тижні світ пережив понад 1000 землетрусів. Найсильніший стався у Туреччині і Сирії – через його наслідки загинуло понад 36 тисяч людей.

guest

0 коментарів
Межтекстовые Отзывы
Посмотреть все комментарии
0
Поділіться своєю думкою з цього приводу в коментарях під цією новиною!x