Що таке Русь, звідки вона взялася і куди поділася? Одеський історик прийняв участь у створенні проекту про історію України

0 коментарів 34047 перегляд

Ви можете обрати мову сайту: Українська | Русский (автоперевод)


Одеський історик, краєзнавець та волонтер Олександр Бабич прийняв участь у створенні цікавого історичного освітнього проекту про історію України. Два тижня тому вийшла перша частина, в якій розповідається про Київську Русь, та як Московія при Петро І вкрала назву Русь. На YouTube його вже подивились більше 400 тис. людей.


Бабич вирішив зруйнувати міфи та багатовіковий вплив російської пропаганди на нашу історію та культуру. Він розставив все по своїх місцях та розібрався: що таке Русь, звідки вона взялася і куди поділася? Пояснив, хто її нащадок, а хто “полукровка”.

Історично багато віків Русь була на території між Доном та Карпатами. Та, де зараз знаходиться Україна і частково Беларусь. А князівства і територія біля москви багато років називалися Московією. Також у відео доводять, що Московія була ближче до ординських ханів, які зобов’язали платити данину їм, та навіть правителі Московії частково мали ординську кров.

Що таке Русь, звідки вона взялася і куди поділася? Одеський історик прийняв участь у створенні проекту про історію України

Автор тексту – Олександр Бабіч
Голос – Сергій Кияшко
Монтаж та анімація – Віталій Маліцький
Графіка та дизайн – Надія Білецька
Графіка – Соломія Мамонова
Арт-директор – Олексій Білецький
Звукозапис – Віталій Маліцький та Захар Григорчук
Менеджер проєкту – Павло Білецький

guest

0 коментарів
Межтекстовые Отзывы
Посмотреть все комментарии
0
Поділіться своєю думкою з цього приводу в коментарях під цією новиною!x