Рада призначила Василя Малюка головою СБУ. Що про нього відомо?

0 коментарів 22410 переглядів

Ви можете обрати мову сайту: Українська | Русский (автоперевод)


Генерал-майор Василь Малюк офіційно очолив Службу безпеки України. Про це повідомив нардеп Ярослав Железняк. 


За його призначення проголосувало 324 народних депутати – не голосували лише «Голос» та «Європейська солідарність».

Пофракційно:

“Слуга народу” – 226

Батьківщина – 18

Платформа за життя та мир- 19

За майбутнє – 12

Голос – 0

Довіра – 15

Відновлення України – 17

Позафракційні – 17

Також на голосуванні був присутній президент України, який в своєму виступі закликав народних депутатів голосувати за Василя Малюка.

Як пише Громадське, у 2005 році Василь Малюк здобув вищу юридичну освіту в Національній академії СБУ за спеціальністю «правознавство». За час служби у регіональних управліннях СБУ Малюк обіймав різні посади: від оперуповноваженого до заступника начальника управління — начальника відділу з боротьби з корупцією та організованою злочинністю.

Від січня 2020-го працював у центральному управлінні СБУ як перший заступник начальника Головного управління з боротьби з корупцією та організованою злочинністю СБУ. А вже у березні 2020-го Зеленський призначив його заступником очільника СБУ та начальником управління з боротьби з корупцією. На цій посаді Малюк був до липня 2021 року.

У лютому 2022-го його менш ніж на два тижні призначали заступником міністра внутрішніх справ. З посади звільнили через перехід на іншу роботу. 3 березня його призначили першим заступником голови СБУ.

У довідці на сайті СБУ вказано, що Малюк — учасник бойових дій. У березні 2022-го президент надав йому військове звання бригадного генерала.

guest

0 коментарів
Межтекстовые Отзывы
Посмотреть все комментарии
0
Поділіться своєю думкою з цього приводу в коментарях під цією новиною!x