“ПВК Редан”: хто такі, звідки взялися і що робити батькам, щоб їхні діти не стали частиною агресивної субкультури

0 коментарів 66123 переглядів

Ви можете обрати мову сайту: Українська | Русский (автоперевод)


Останніми днями ЗМІ повідомляють про затримання представників молодіжної субкультури ПВК “Редан”, які влаштовують масові бійки. Їх вже помітили у Одесі, Харкові, Києві, Львові та інших обласних центрах. Ця новина схвилювала українців, особливо батьків підлітків. “Бессарабія INFORM” зібрала всю інформацію, яка на даний момент відома про цей рух та що відомо про його діяльність.


25-26 лютого російські ЗМІ повідомляли про затримання в різних містах РФ молодих людей, причетних до субкультури “ВК Редан” за масові бійки, які підлітки влаштовували в торгових центрах та інших громадських місцях. З 24 по 25 лютого силовики затримали в Москві понад 300 підлітків. У них вилучили ножі, газові балончики, страйкбольні пістолети. А 27 лютого рух вперше помітили в Україні.

Попри свою назву, “ПВК Редан” ніяк не пов’язана з діяльністю приватних військових компаній. Це молодіжна субкультура, яка зародилася в Росії лише кілька місяців тому, але вже захопила уми неповнолітніх.

Як повідомляють ЗМІ, попри свою назву, “ПВК Редан” ніяк не пов’язана з діяльністю приватних військових компаній. Це молодіжна субкультура, яка зародилася в Росії лише кілька місяців тому, але вже захопила уми неповнолітніх.

Голова управління Нацполіції Харківської області Володимир Тимошко показав, як у телеграмі поширювалися повідомлення із закликом брати участь у “сходках” ПВК “Редан” у Києві. Поліція підозрює, що повідомлення могли розсилатися з Росії, щоб дестабілізувати ситуацію в Україні.

Масовій бійці за участю підлітків запобігли поліцейські 27 лютого й у Київському районі Одеси.

Як повідомили «Думській» джерела у правоохоронних органах, біля ТЦ «Панорама» зібралася велика група молоді, яка відносить себе до російської субкультури «ЧВК Редан», і яка прийшла на «стрілку» до іншого молодіжного руху «оффніки».

Поліцейські знайшли у «Телеграмі» канал під назвою «ЧВК Редан Одеса», де було написано, що 27 лютого має відбутися зіткнення між двома молодіжними рухами.

Правоохоронці провели профілактичні бесіди з майже 70 підлітками.

Відомо, що учасники “ПВК Редан” надихнулися мангою та аніме (японські комікси і мультфільми) “Hunter x Hunter”. Підлітки, які перебувають у цьому угрупованні, носять довге чорне волосся і клітчасті штани. Також на їхньому одязі зображений павук із цифрою “4”, яка співзвучна зі словом “смерть”. Уточнюється, що в аніме і манзі фігурує злочинна банда “Павуки”.

У субкультурі перебувають переважно підлітки віком 15-17 років.

За даними ЗМІ, “Редан” виступає проти футбольних фанатів, скінхедів і мігрантів. Також Учасники руху знаходять свою мету і влаштовують масові бійки в торгових центрах.

Перші повідомлення про діяльність “ПВК Редан” в Україні надійшли 25 лютого з Полтави, де  підлітки влаштували масову бійку біля академічного обласного музично-драматичного театру. Також 26 лютого послідовників “ПВК Редан” затримали в Івано-Франківську, де ті також влаштували бійку в центрі міста. 27 лютого в Головному управлінні Нацполіції в Харківській області повідомили, що правоохоронці запобігли масовій бійці підлітків.

Наступного дня, 28 лютого, начальник ГУ Нацполіції в Харківській області Володимир Тимошко повідомив на своїй Facebook-сторінці, що в обласному центрі біля ТЦ “Микільський” 27 лютого зібралося 245 осіб. Поліція встановила їхні особи, з’ясувалося, що серед них було 215 неповнолітніх, із яких 149 хлопців і 66 дівчат. У них вилучили загалом 17 кастетів, ножів і газових балончиків.

У поліції кажуть, що продовжать припиняти незаконну діяльність підлітків, але просять і батьків звернути увагу на своїх дітей.

“Поліцейським зараз робити вже нема чого? Чи всі воєнні злочини задокументували? Усіх колаборантів виявили? Усім людям на деокупованих територіях допомогли? Будь ласка, приділіть увагу дітям” — резюмував начальник ГУ Нацполіції в Харківській області Володимир Тимошко на своїй Facebook-сторінці.

ПВК “Редан” – далеко не перша і не єдина субкультура, яка займається бійками і хуліганством. Подібні рухи завжди були і завжди будуть серед підлітків з не дуже благополучних сімей. Наприклад, можна згадати такі субкультури, як “оффники” або “стрейт едж”.

Батькам важливо пам’ятати, що поширення таких субкультур – це не причина, а наслідок психологічних і сімейних проблем у підлітків. Дитина з сім’ї, де її поважають і вислуховують, навряд чи зацікавиться таким агресивним рухом.

Якщо підліток зацікавився ПВК “Редан” – це привід відверто поговорити з ним і разом відвідати дитячого психолога. Підліток повинен відчувати, що ви його підтримка, а не ворог.

Також батькам не варто бити тривогу, якщо підліток дивиться аніме. Аніме саме по собі не робить дитину агресивною і неслухняною, якщо у неї немає сімейних проблем. Це всього лише вид мистецтва, який дивляться мільйони людей по всьому світу.

Батькам і правоохоронним органам безумовно потрібно спостерігати за рухом ПВК “Редан”. Але і піддаватися суспільній паніці не потрібно. Просто любіть своїх дітей і вибудовуйте довірчі відносини з ними.

Коментарі закриті.