Реанімувати було неможливо: в селі Кубей сталася загадкова смерть 2-річної дівчинки у родині переселенців з Маріуполя

0 коментарів 30078 переглядів

Ви можете обрати мову сайту: Українська | Русский (автоперевод)


В селі Кубей Болградського району сталася загадкова смерть. У лікарню привезли 2-річну дівчинку з сім’ї переселенців з Маріуполя в дуже тяжному стані, нібито після отруєння рибою. Але медики стверджують, що дитина вже була в стані біологічної смерті – реанімувати чи врятувати її було неможливо. Офіційних коментарів трагедії поки що не дають ні правоохоронці, ні судмедексперт. Розпочато слідчі дії. Про це повідомило місцеве видання Махала.


Як розповіли колеги-журналісти з Болграду, трагедія сталася минулого тижня. Коли дитину привезли в Болградську лікарню, вона була вже в стані біологічної смерті, реанімувати чи врятувати її було неможливо. За словами медиків, вони були шоковані цим випадком, бо дитина вочевидь хворіла давно, за попередньою інформацією у неї була кишкова непрохідність. Але підтвердити чи спростувати цю інформацію ми не змогли – судмедексперт, який робив розтин тіла, відмовився давати коментар. Не отримали ми відповідь і в пресслужбі Болградської поліції. Нам лише підтвердили цей випадок і смерть дитини, сказавши, що ведеться слідство.

Відомо, що мати дитини стверджувала, що дівчинка ніби-то отруїлася рибою. Але цю рибу їли й інші члени родини, тому ці слова викликають сумніви. Бо за словами медиків, стан дитини був настільки важкий, що навряд чи вона щось їла взагалі. Навпаки, вона дуже страждала і батьки не могли це не помітити.

Про родину відомо мало. Вони – переселенці з Маріуполя. Спочатку жили в селі Табаки, а потім перебралися в село Кубей.  Але на облік як ВПО в Кубеї ще не встали. Родина багатодітна, є діти з інвалідністю, тому батьки цікавилися можливістю інклюзивного навчання.

Мешканці Кубея, які просили не називати себе, повідомили, що мати намагалася власноруч лікувати дитину, якій не було і 3 років. Коли їй стало зовсім зле, викликали швидку. Медики приїхали швидко, але вже не могли нічого вдіяти.

Офіційно про цей випадок на сайті поліції не повідомляється. Як заявили в Болградському відділі, поки що вирішується, чи буде ця справа внесена в Єдиний Реєстр досудових розслідувань.

Коментарі закриті.