“Поспіх, шалені спроби і кидання живої сили” – в Українській розвідці розповіли про відчайдушні спроби окупантів взяти Донбас

0 коментарів 17091 перегляду

Ви можете обрати мову сайту: Українська | Русский (автоперевод)


Російські окупанти отримали завдання захопити повністю Донецьку і Луганську області до кінця березня, для здійснення чого йдуть на неабиякі жертви. Про це в ефірі інформаційного телемарафону повідомив представник Головного управління розвідки Міністерства оборони України Андрій Юсов.


“Зараз Путін чи колективний Путін поставив завдання Герасимову та окупаційному корпусу в Україні до кінця березня – це чергова дата, таких дат вже було багато – окупувати український Донбас і вийти на адмінкордони Луганської та Донецької областей. Як і всі минулі рази, у них це не вийде. Але ми зараз бачимо цей поспіх, ці шалені спроби й кидання живої сили, спалення техніки, які зараз відбуваються на сході”, – розповів він.

Юсов зазначив, що можливі загострення на інших напрямках, але ключове завдання для Росії зараз – схід, щоб “хоч щось продемонструвати за рік цієї ганебної війни”.

Нагадаємо, експерти констатували початок нового наступу Росії на Донбасі, наразі активні бої тривають на п’яти напрямках.

Однак, як пише західна преса, у Кремля наразі немає великих ресурсів, щоб розширити наступальні дії.

Зокрема на Вугледарському напрямку РФ під час штурмів зазнала нищівної поразки – 155-та бригада російських морпіхів була повністю розбита.

Різке зростання втрат серед загарбників узгоджується з даними розвідки, що РФ кинула всі ресурси, аби захопити Донбас до березня 2023 року.

Коментарі закриті.