На розтраті понад 7 млн грн з держбюджету викрито керівництво та службових осіб Одеської ОВА

0 коментарів 38718 перегляду

Ви можете обрати мову сайту: Українська | Русский (автоперевод)


Підозри у розтраті бюджетних коштів понад 7 млн грн отримали чиновникі Одеської ОВА. За даними слідства, посадовці у змові з директором компанії завищили ринкову вартість продуктів під час укладення трьохсторонніх угод про придбання продовольства для Збройних Сил України. Але йдеться не тільки про продовольство. Про це повідомляє Офіс Генпрокурора, ДСР Нацполіції.


За процесуального керівництва Офісу Генерального прокурора на розтраті понад 7 млн грн з державного бюджету викрито керівництво та службових осіб Одеської Обласної військової адміністрації, а також директора підприємства.

Наразі їм повідомлено про підозру у розтраті грошових коштів у особливо великих розмірах (ч. 5 ст. 191 КК України). Серед підозрюваних: колишній заступник голови Одеської обласної військової адміністрації, начальник одного з департаментів та начальник відділу ОВА, а також директор ТОВ. Досудове розслідування здійснює Головне управління Нацполіції України.

Як зазначають у ДСР, йдеться про масштабну схему розкрадання державних коштів, виділених на закупівлю товарів гуманітарного та військового призначення. За даними слідства, на закупівлю продуктів було виділено 500 млн грн, а на закупівлю спеціального спорядження і військового обмундирування для підрозділів територіальної оборони та добровольчих формувань тергромади Одеси – понад 106 млн грн. Замість того, аби спрямувати кошти на потреби місцевого населення та військових, посадовці ОВА розробили схему їх привласнення: товари купували за цінами, які значно вищі за ринкові, а отриману різницю розподіляли між всіма учасниками оборудки.

Серед фігурантів – колишній заступник голови Одеської обласної військової адміністрації, начальник одного з департаментів (депутат Одеської обласної ради) та начальник відділу ОВА. Їм оголошено про підозру за привласнення, розтрату майна або заволодіння ним шляхом зловживання службовим становищем. Встановлено, що у квітні 2022 року лише за одним укладеним з підконтрольним товариством договором на закупівлю продуктів на 40 мільйонів гривень різниця у вартості сягнула семи мільйонів. Але сума привласнених бюджетних коштів може бути в рази більшою, тож робота слідчих триває, – повідомив т.в.о Голови Національної поліції України Іван Вигівський.

На розтраті понад 7 млн грн з держбюджету викрито керівництво та службових осіб Одеської ОВА

guest

0 коментарів
Межтекстовые Отзывы
Посмотреть все комментарии
0
Поділіться своєю думкою з цього приводу в коментарях під цією новиною!x