Меньше вбивств, зґвалтувань, пограбувань, крадіжок та угонів – поліція Одещини показала статистику викликів на спецлінію «102»

0 коментарів 23706 переглядів

Ви можете обрати мову сайту: Українська | Русский (автоперевод)


Впродовж 2022 року оператори служби «102» забезпечили реагування на більш ніж 567 тисяч викликів громадян по всій Одеській області.


Як повідомили у відділі комунікації поліції Одещини, для оперативного реагування на повідомлення людей, забезпечення правопорядку на Одещині щодня несуть службу в середньому 20 операторів спецлінії «102» та диспетчерів.

Меньше вбивств, зґвалтувань, пограбувань, крадіжок та угонів - поліція Одещини показала статистику викликів на спецлінію «102»

“Завдяки вжитим превентивним заходам торік майже на 16 % менше зареєстровано кримінальних правопорушень – 15,4 тисяч”, – відзвітували у правоохоронному відомстві.

Відбулося зниження випадків зґвалтувань майже на 85 %, на 57 % – незаконних заволодінь транспортними засобами, удвічі поменшало хуліганств та пограбувань. Більш ніж на 40 % зменшилась кількість крадіжок та розбійних нападів, на 29 % – умисних вбивств, на 8 % – тяжких тілесних ушкоджень зі смертельними наслідками.

З числа зареєстрованих у минулому році злочинів розкрито майже 82 % зґвалтувань та більше 90 % пограбувань і розбійних нападів.

Встановлено осіб по 88 незаконних заволодіннях транспортними засобами, що складають майже 74 % від загальної кількості зареєстрованих у минулому році відповідних злочинів, та трохи більше 84 % скоєних хуліганств.

Досягнуто 100% розкриття всіх зареєстрованих у 2022 році тяжких тілесних ушкоджень, у тому числі зі смертельними наслідками, і майже 100 % умисних вбивств (71 з 73).

Посилено ефективність роботи з протидії наркозлочинності.

За підсумками роботи минулого року підрозділами Головного управління викрито на 25 % злочинів цієї категорії більше – понад 2,3 тисячі. При цьому особливу увагу приділено викриттю фактів збуту наркотиків через інтернет.

Не залишався поза увагою такий пріоритетний напрямок діяльності, як зниження впливу організованого криміналітету в регіоні на оперативну обстановку.

Торік задокументовано та припинено діяльність 28 організованих злочинних груп. До відповідальності притягуються 111 осіб, причетність яких встановлена до скоєння майже 300 кримінальних правопорушень.

Забезпечувалась протидія і злочинам проти національної безпеки. Зокрема органами досудового розслідування зареєстровано 85 кримінальних проваджень за колабораційну діяльність, 27 % з яких було скеровано до суду. Кількість розслідуваних і направлених до суду матеріалів за виправдовування збройної агресії російської федерації проти України склала 83 % від загальної кількості зареєстрованих у минулому році таких злочинів.

Загалом, впродовж 2022 року слідчими ГУНП в Одеській області закінчено досудовим розслідуванням та направлено до суду кримінальних проваджень за 7,7 тис. кримінальних правопорушень.

У поліції також відмітили покращення безпекової ситуації на автошляхах регіону. Кількість зареєстрованих кримінальних правопорушень, пов’язаних з ДТП, зменшилася на 14 %, у тому числі на 25 % – зі смертю потерпілих.

Меньше вбивств, зґвалтувань, пограбувань, крадіжок та угонів - поліція Одещини показала статистику викликів на спецлінію «102»

guest

0 коментарів
Межтекстовые Отзывы
Посмотреть все комментарии
0
Поділіться своєю думкою з цього приводу в коментарях під цією новиною!x