“Вели” понад місяць: правоохоронці розповіли нові деталі затримання заступника голови Одеської ОВА Олега Муратова

0 коментарів 34506 переглядів

Ви можете обрати мову сайту: Українська | Русский (автоперевод)


Заступника голови Одеської ОВА Олега Муратова, якого підозрюють у отриманні хабара, «вели» понад місяць, хоча він, за версією слідства, і намагався заплутати правоохоронців. Про це на брифінгу розповіли керівник обласної прокуратури Сергій Костенко і начальник Управління СБ України в Одеській області Віктор Доровський, пише УСІ.


За даними розслідування, на початку грудня заступник голови Одеської ОВА Олег Муратов запропонував керівнику одного зі структурних підрозділів «вирішити питання» щодо непритягнення до кримінальної відповідальності.

Як відзначив Сергій Костенко, йдеться про справу щодо розкрадання державних коштів шляхом завищення цін на товари для потреб оборони. У цій справі вже відбулися обшуки, але розслідування, як наголосив керівник обласної прокуратури, ведеться не в Одесі. Муратов обіцяв допомогти, посилаючись нібито на звʼязки у правоохоронних органах. Чи дійсно в нього є такі звʼязки, у прокуратурі обіцяють перевірити.

За словами Віктора Доровського, змовники діяли в умовах суворої конспірації, але кожна їхня розмова фіксувалася. Вартість допомоги посадовець оцінив у 35 тис. доларів, але згодом суму знизили до 27 тис. Гроші передали 3 січня у будівлі Одеської ОДА.

За даними слідства, Муратов одразу передав гроші іншому чиновнику, а той — водію.

Костенко уточнив, що поки невідомо, чи знали чиновник і водій, що саме і навіщо їм передали. Втім, все це фіксували правоохоронці і Муратова затримали «на гарячому».

Костенко і Доровський наголосили, що особа не може вважатися винною, поки немає відповідного рішення суду.

На цій стадії досудового розслідування ми будемо займатися тим, щоби ці підозри були перевірені надалі необхідним слідчим шляхом і ми змогли сформулювати свої твердження в рамках обвинувального акту, – відзначив керівник прокуратури.

Нагадаємо, за даними правоохоронців, Олег Муратов запропонував керівнику структурного підрозділу облдержадміністрації за винагороду у 35 тис дол США «вирішити» питання з правоохоронцями та закрити кримінальне провадження, яке розслідується щодо службових осіб адміністрації за фактом привласнення державного майна.

5 січня, відбулось судове засідання, щодо обрання запобіжного заходу. Приморський суд відправив Муратова до СІЗО на 2 місяці, однак він може вийти під заставу у 3 млн 220 тис. 800 грн, що складає 1200 мінімальних прожиткових мінімумів.

guest

0 коментарів
Межтекстовые Отзывы
Посмотреть все комментарии
0
Поділіться своєю думкою з цього приводу в коментарях під цією новиною!x