Вдалося забезпечити укриттям: в Болграді відновив роботу ще один заклад освіти

0 коментарів 30996 переглядів

Ви можете обрати мову сайту: Українська | Русский (автоперевод)


З початком другого семестру, якій стартував 9 січня, ліцей №3 Болградської міської ради розпочав свою роботу у очному режимі. Це стало можливим завдяки завершенню робіт з облаштування укриття при цьому навчальному закладі. Про це повідомляє “Бессарабія INFORM” з посиланням на міську раду.


«Стан укриття та умови перебування в ньому були ретельно вивчені ще 6 січня членами комісії, які зійшлися на думці, що він може бути введений в експлуатацію», – розповіла на останній апаратній нараді при Болградському міському голові заступник начальника відділу освіти Болградської міської ради Алла Оріховська.

Таким чином, на сьогодні у Болградській громаді відремонтовано та облаштовано 3 протирадіаційні укриття та 12 найпростіших укриттів для 6-ти закладів загальної середньої освіти та 6-ти закладів дошкільної освіти Болградської громади.

Це дозволяє 3-м закладам середньої освіти працювати в очному режимі та ще 3-м – в змішаному форматі. Нажаль, не всі 6 дитячих садочка, де є укриття, можуть працювати кожен день у зв’язку з тривалими відключеннями світла.

«Облаштування укриттів та організація безпечного освітнього простору в школах і дитячих садках залишається одним з найважливіших наших завдань і в 2023 році. Тому роботи у цьому напрямку будуть продовжені», – підкреслів Болградський міський голова Сергій Димитрієв.

У міськраді зазначили, що на сьогодні у стадії завершення облаштування укриттів в опорній установі «Болградський ліцей», що дозволить йому повністю перейти на очний режим роботи, а також у Владиченському ліцеї. У планах забезпечити укриттям і Табаківський ліцей.

Також додали, що торік із бюджету громади на ремонт та облаштування укриттів до закладів дошкільної та загальної середньої освіти було направлено 6 094, 504 тис. грн.

guest

0 коментарів
Межтекстовые Отзывы
Посмотреть все комментарии
0
Поділіться своєю думкою з цього приводу в коментарях під цією новиною!x