В Болградській громаді вшанували пам’ять земляка-кіборга, який боронив Донецький аеропорт

0 коментарів 30402 переглядів

Ви можете обрати мову сайту: Українська | Русский (автоперевод)


У селі Владичень Болградської громади вшанували пам’ять захисника Віктора Кожуріна, який загинув вісім років тому під час захисту Донецького аеропорту разом зі ще 50 побратимами. Про це повідомляє “Бессарабія INFORM” з посиланням на сільську раду. 


Земляки героя нагадали, що 20 січня 2015 року проросійські сили здійснили підрив нового терміналу аеропорту, в результаті чого відбулася руйнація об’єкта і українські захисники зазнали найбільших втрат. Разом з цим окупанти накривали позиції сил АТО з артилерії і мінометів.

В Болградській громаді вшанували пам'ять земляка-кіборга, який боронив Донецький аеропорт

“Саме 20 січня зафіксовано найбільші втрати серед українських захисників під час оборони Донецького аеропорту. В цей день загинуло 51 військовослужбовець Збройних сил України. Оборона Донецького аеропорту показала, що сила духу українців сильніша за російську зброю. Українські захисники можуть дати відсіч будь-якому ворогу, навіть якщо він має суттєві переваги… Оборона Донецького аеропорту змінила ставлення до України в світі. Вічна Пам’ять і Слава загиблим захисникам України!“, – зазначили у сільраді.

На могилу загиблого кіборга Кожуріна Віктора відбулося покладання квітів, присутні вшанували його пам’ять хвилиною мовчання.

Нагадаємо, в 2019 році на честь кіборга у Болграді відкрили меморіальну дошку на будівлі військомату.

В Болградській громаді вшанували пам'ять земляка-кіборга, який боронив Донецький аеропорт

guest

0 коментарів
Межтекстовые Отзывы
Посмотреть все комментарии
0
Поділіться своєю думкою з цього приводу в коментарях під цією новиною!x