На Болградщині візьмуться за розчищення русла річки Чага, яка проходить по території чотирьох громад

0 коментарів 25434 перегляду

Ви можете обрати мову сайту: Українська | Русский (автоперевод)


Проблемні питання стосовно розчистки русла річки Чага (Арцизька громада) та наповнення озера Ялпуг стали темами робочої зустрічі начальника Болградської РВА Геннадія Бамбури з в.о. начальника Басейнового управління водних ресурсів річок Причорномор’я та нижнього Дунаю Олегом Чижиком.


Як повідомили в Болградській райдержадміністрації, на виконання розпорядження голови Одеської ОВА Максима Марченко щодо поліпшення екологічного стану забезпечення водопостачання та водовідведення на території Арцизької громади та з метою відведення зливових потоків із зони можливого підтоплення було запропоновано провести роботи з розчищення русла річки Чага починаючи з озера Сасик та до з’єднання русел річки Чага та річки Когильник.

“Зазначені роботи потребують комплексного підходу, тому що річка Чага проходить по території чотирьох громад”, – акцентували в РВА.

Учасники наради обговорили організаційні питання щодо проведення розчищення русла річки Чага та запропонували створити комісію, яка виявить проблемні ділянки у руслі зазначеної річки та надасть пропозиції щодо їх розчищення.

В РВА обговорили також питання наповнення озера Ялпуг, як основного джерела питної води для мешканців міста Болград.

“В останні роки через посуху відбувається обміління озера. В цей період рівень води буває набагато нижчим за необхідні показники. Це дуже погано впливає на екологічний стан та створює серйозні проблеми для постачання питної води мешканцям міста Болград та прилеглих сіл”, – зазначили в райадміністрації.

Учасники наради також обговорили низку проблемних питань, пов’язаних з наповненням озера Ялпуг з інших джерел.

На Болградщині візьмуться за розчищення русла річки Чага, яка проходить по території чотирьох громад

guest

0 коментарів
Межтекстовые Отзывы
Посмотреть все комментарии
0
Поділіться своєю думкою з цього приводу в коментарях під цією новиною!x