Глава Офісу Президента порівняв бої за Соледар і Бахмут з “верденською м’ясорубкою” та доповів щодо ситуації

0 коментарів 24435 переглядів

Ви можете обрати мову сайту: Українська | Русский (автоперевод)


Глава Офісу президента України Андрій Єрмак порівняв бої між українською армією та російськими окупантами за Соледар й Бахмут Донецької області з “верденською м’ясорубкою”. Як зазначив чиновник в інтерв’ю французькому виданню Le Monde, ситуація на цьому напрямку вкрай важка. Він навів аналогію з битвою при Вердені в 1916 році.


“Ситуація важка, навіть дуже важка. Це битва при Вердені XXI століття. Бої йдуть вже кілька місяців, але нашим бійцям вдається утримувати позиції”, – сказав він.

За словами Єрмака, окупанти використовують у боях проти ЗСУ злочинців, які гинуть на полі бою навіть не встигнувши дістатися до фактичної лінії фронту: вони діють як звичайна “людська маса”. Росіяни навіть не забирають тіла загиблих, а просто кидають їх на місці битви.

Глава ОП констатував, що українська сторона набагато більше цінує життя своїх солдатів, тому людські втрати в лавах ЗСУ та загарбників незрівнянні.

Поки що жодна зі сторін не контролює Соледар, за місто тривають вуличні битви, заявив Єрмак у коментарі виданню.

“Соледар – це місце вуличних битв, де жодна зі сторін не контролює місто. Росіяни там є, але місто не контролюють. Ситуація складна, але наша мета – звільнити наші території, повністю відновити територіальну цілісність України”, – розповів про ситуацію чиновник.

Що таке “верденська м’ясорубка”

Битва під Верденом увійшло в історію крилатою фразою “верденська м’ясорубка” у зв’язку з великими людськими жертвами, про точне число яких історики досі сперечаються. Орієнтовно, йдеться про 300 тисяч убитих. Це найдовша битва Першої світової війни між німецькою та французькою арміями, яка відбулася в 1916 році. Бої тривали близько 10 місяців.

Нагадаємо, сьогодні Міністерство оборони Росії оголосило про нібито захоплення Соледара. Однак, в Міноборони України це не підтверджують, відзначаючи, що в місті тривають важкі бої.

Заступник Міністра оборони Ганна Маляр заявила, що ніч на 13 січня в Соледарі була гарячою, але місто утримують Збройні Сили України.

Речник східного угруповання військ ЗСУ Сергій Череватий також заявив, що російські окупанти не захопили Соледар Донецької області – їхні заяви неправдиві.

guest

0 коментарів
Межтекстовые Отзывы
Посмотреть все комментарии
0
Поділіться своєю думкою з цього приводу в коментарях під цією новиною!x