Від штрафу до позбавлення волі: у поліції Одещини розказали, як каратимуть порушників за незаконне використання салютів, феєрверків та петард під час війни

0 коментарів 22464 перегляду

Ви можете обрати мову сайту: Українська | Русский (автоперевод)


Поліцейські Одещини нагадують громадянам: використовувати піротехнічні засоби в умовах воєнного стану суворо ЗАБОРОНЕНО.


“Спеціально звертаємо увагу на це напередодні різдвяно-новорічних свят, які, за сталими традиціями, завжди супроводжувалися салютами, феєрверками та іншою гучною атрибутикою. Зауважимо, що розпорядженням обласної військової адміністрації на території Одеської області до припинення воєнного стану або до видачі окремого розпорядження заборонено використання, продаж, відчуження в інший спосіб піротехнічних засобів, незалежно від класу. Не поширюється заборона на піротехнічні засоби, призначені для використання підрозділами сил оборони України та у промисловості, не забороненій чинним законодавством”, – наголосили у своєму зверненні до населення у відділі комунікації поліції Одеської області.

За незаконний продаж, а також незаконне поводження з піротехнічними виробами передбачена відповідальність згідно зі статтями 182 (порушення вимог законодавчих та інших нормативно-правових актів щодо захисту населення від шкідливого впливу шуму чи правил додержання тиші в населених пунктах і громадських місцях) Кодексу України про адміністративні правопорушення; 195-6 (порушення порядку виробництва, зберігання, перевезення, торгівлі та використання піротехнічних засобів) КУпАП; 159 (порушення правил торгівлі на ринках) КУпАП; 160 (торгівля з рук у невстановлених місцях) КУпАП; 164 (порушення порядку провадження господарської діяльності) КУпАП; 173 (дрібне хуліганство) КУпАП та 296 (грубе порушення громадського порядку) ККУ.

Санкції статей Кодексу України про адміністративні правопорушення передбачають покарання у вигляді штрафу із можливою конфіскацією піротехніки, а Кримінального кодексу України – від штрафу до позбавлення волі.

“Окрім юридичного аспекту і його правових наслідків, не слід забувати і про морально-етичний. Коли виникне бажання яскраво та гучно святкувати, подумайте про те, що поряд з вами можуть бути люди літнього віку, діти, хворі, переселенці та військові, для яких голосні вибухи салютів, петард тощо асоціюються з загрозою, обстрілами і можуть мати тяжкі наслідки фізичного і психологічного характеру. Будьте відповідальними, шануйте себе та оточення”, – призивають правоохоронці.

guest

0 коментарів
Межтекстовые Отзывы
Посмотреть все комментарии
0
Поділіться своєю думкою з цього приводу в коментарях під цією новиною!x