Вчасно зреагували батьки: у Білгород-Дністровському через отруєння чадним газом до лікарні потрапили двоє дітей

0 коментарів 20655 переглядів

Ви можете обрати мову сайту: Українська | Русский (автоперевод)


Сьогодні зранку у селі Випасне Білгород-Дністровського району ледь не сталася трагедія: двоє дітей отруїлися чадним газом. Завдяки вчасній реакції батьків, братика та сестричку госпіталізували до дитячого відділення Білгород-Дністровської міської лікарні.  


За інформацією обласного управління ДСНС, дівчинка 2007 року народження та хлопчик 2017 року народження потрапили до медзакладу в стані середньої тяжкості. Попередня причина отруєння – порушення правил пожежної безпеки при експлуатації опалювальної печі.

Як розповів Бессарабії INFORM головний лікар міської багатопрофільної лікарні Віталій Жнякін, наразі дітям надано кваліфіковану медичну допомогу, вони знаходяться у стабільному стані, їх життю нічого не загрожує.

За наявною інформацією, діти знаходилися вдома: батько топив піч, з якої непомітно для людського ока пішов чадний газ. Батьки вчасно зреагували та викликали швидку допомогу, яка доправила дітей у лікарню.

Рятувальники закликають усіх суворо дотримуватись правил користування газом та пічним опаленням. Пожежні інспектори регулярно проводять профілактичну роботу з населенням, проте, з настанням осінньо-зимового періоду випадки пожеж частішають. Особливо, зараз, коли у країні та Одеській області зокрема, спостерігаються проблеми з електропостачанням та, як наслідок, перепади напруги, рятувальники фіксують зростання кількості надзвичайних подій.

Варто зазначити, що реакція на отруєння чадним газом може розвинутися дуже швидко, навіть упродовж кількох хвилин. Люди, які сплять можуть отримати смертельне отруєння СО ще до появи симптомів.

“Найменше порушення правил може призвести до трагедії з людськими жертвами — вибуху, пожежі, отруєння та руйнування. Дбайте про своє здоров’я та здоров’я своїх близьких, дотримуйтесь правил безпеки!”, – закликають співробітники ДСНС.

guest

0 коментарів
Межтекстовые Отзывы
Посмотреть все комментарии
0
Поділіться своєю думкою з цього приводу в коментарях під цією новиною!x