Усе що відомо на цю годину щодо ранкової ракетної атаки на Україну

0 коментарів 32076 переглядів

Ви можете обрати мову сайту: Українська | Русский (автоперевод)


Внаслідок масованого ворожого ракетного удару електроенергетичної інфраструктури України відбулася втрата понад 50% споживання об’єднаної енергетичної системи. Про це повідомили “Укренерго”.


“Відповідно до Правил ринку повідомляємо про настання надзвичайної ситуації, починаючи з розрахункового періоду від 09:00 16.12.2022 року”, — йдеться в повідомленні.

За даними командування Повітряних сил України росіянами було випущено близько 60 ракет – авіаційних і морського базування (“Калібрів”). Також уперше Україну атакували дальні бомбардувальники Ту-95, що злетіли з бази “Енгельс” під Саратовим, де нещодавно стався вибух від удару безпілотника.

Підтверджено прильоти в Києві, Харкові, Дніпрі, Кривому Розі та низці інших населених пунктів Дніпропетровської області, у Запоріжжі.

У Києві поцілило по трьох об’єктах енергетики, у місті перебої зі світлом, водою і теплом. Така сама ситуація в Дніпрі. Повністю знеструмлений Харків, де, як заявила влада, – колосальні руйнування інфраструктурних об’єктів, немає світла, тепла і води.

У всіх трьох обласних центрах зупинено метро та інший електротранспорт.

У Кривому Розі ракета або її уламки влучили по житловому будинку, двоє людей загинули. Також у місті повністю зруйновано об’єкт енергетики.

Особлива ситуація в Запоріжжі, де влада підтвердила 15 прильотів. Мабуть, це пов’язано з тим, що до міста дістають російські ракетні системи меншої дальності, які б’ють із ближчої відстані, а тому збити їх складніше.

Без електрики, крім уже згаданих міст, опинилася низка обласних центрів і регіонів: Полтава, Кременчук (місто залишилося, зокрема, без опалення), Кіровоградська область (знеструмлена повністю), Сумська область.

Раніше, ще до атаки, влада оголосила, що превентивно електрику превентивно відключили в Черкасах, Рівному та Житомирі. А після ракетних ударів по всіх областях країни запровадили одночасно аварійні та екстрені відключення. Тобто перебої зі світлом зараз на більшій частині країни.

Що з енергетикою? У Міненерго повідомили, що пошкоджено об’єкти енергетики на сході та півдні країни, і можливе падіння обсягів генерації. Також радник глави МВС Антон Геращенко вказував, що метою нинішньої атаки був удар по системі теплопостачання (і в низці міст опалення справді зникло).

“Укренерго” зрештою оголосило надзвичайну ситуацію – внаслідок обстрілу сталася втрата понад 50% споживання, що означає настання режиму системної аварії.

guest

0 коментарів
Межтекстовые Отзывы
Посмотреть все комментарии
0
Поділіться своєю думкою з цього приводу в коментарях під цією новиною!x