Ситуація з енергопостачанням у Ізмаїльському районі: коли буде світло, на скільки його дали та що з графіками?

0 коментарів 29619 переглядів

Ви можете обрати мову сайту: Українська | Русский (автоперевод)


Ситуація з енергопостачанням у Ізмаїльському районі складна, як зараз по всій країні. Чому “не працюють” графіки відключень, чому немає змоги щось спрогнозувати чи надати відповіді на питання, коли буде світло чи на скільки його дали? На ці питання відповів голова РВА Родіон Абашев на черговій сесії Ізмаїльської райради та підкреслив в рамках робочої наради у Кілійській та Вилківській громадах.


Виїзні наради пройшли 14 та 15 грудня за участю міських голів, представників ДТЕК Одеські електромережі, депутата Одеської обласної ради Ігоря Капітана та заступника голови Ізмаїльської районної військової адміністрації Сергія Проданова. Основні питання стосувались енергопостачання, яке зараз не відрізняється стабільністю чи надійністю, а тому мешканцям населених пунктів важко планувати виконання побутових справ.

“Сьогодні енергосистема всієї країни потребує відновлення, потужностей не вистачає, є необхідність у застосуванні обмежень, використанні екстрених чи погодинних відключень. Одразу зазначу, що при екстрених відключеннях графіків немає, і немає змоги щось спрогнозувати чи надати відповіді на питання, коли буде світло чи на скільки його дали? Розпорядження, які ДТЕК Одеські електромережі отримує від НЕК Укренерго, змінюються щопівгодини, а в таких умовах не може були якихось графіків. Щодо аварійних відключень, коли є графіки вмикання-вимикання, то енергетики роблять все можливе, щоб стабілізувати ситуацію настільки, щоб була змога їх застосувати. Коли це станеться, будуть відповідні повідомлення від офіційних джерел інформації, а не з коментарів користувачів соціальних мереж”, – каже Родіон Абашев.

В Ізмаїльському районі застосовуються екстрені відключення, які відбуваються у кожній громаді. Електроенергією обов’язково мають бути забезпечені об‘єкти критичної інфраструктури (лікарні, каналізаційно-насосні станції, котельні та ряд інших). Зі світлом залишаються і будівлі, які знаходяться з ними на одній лінії. Технічно немає змоги переключити всі житлові будинки на такі лінії. Якщо це зробити, не вистачить тих потужностей, які виділені на наш регіон. Крім того, при перевантажені виникають аварійні ситуації на лініях, усунення яких потребує часу та додаткових ресурсів. Для ліквідації поламок потрібні люди, ремонтні бригади, які сьогодні задіяні на відновленні енергосистеми Одеської області, звільнених прифронтових населених пунктів, всієї країни.

Мешканці стикаються з тим, що не встигло вдома з‘явитися світло, як через 10-15 хвилин воно зникло. Такі вимкнення виникають в результаті перевантаження лінії та аварій. Коли користувачі при появі електроенергії починають вмикати всі електроприлади – нагрівати чайник, вмикати бойлер, запускати прання, а для обігріву ще й кондиціонер чи камін. І це не один будинок чи єдина квартира. Тому звертаємось до всіх мешканців Ізмаїльського району з наполегливим проханням вмикати електроприлади по черзі, використовувати електроенергію заощадливо, за можливості відмовитися чи суттєво зменшити використання енергоємних приладів. Це знизить навантаження на лініях та зменшить кількість аварійних ситуацій.

“Шановні мешканці Ізмаїльщини! Наша країна в умовах повномасштабної агресії російської федерації демонструє фантастичну єдність та стійкість. Сьогодні наше з вами завдання – триматися і не давати жодної змоги агресору реалізувати якісь свої наміри. Україна вистоїть! Ми переможемо! І світло та мир повернуться в кожну домівку нашої незалежної країни”, – підкреслив голова РВА.

Ситуація з енергопостачанням у Ізмаїльському районі: коли буде світло, на скільки його дали та що з графіками?

guest

0 коментарів
Межтекстовые Отзывы
Посмотреть все комментарии
0
Поділіться своєю думкою з цього приводу в коментарях під цією новиною!x