Шерифи для Саф’янівської ОТГ: у 2023 році у громаді впроваджується Програма “Поліцейський офіцер громади”

0 коментарів 21816 переглядів

Ви можете обрати мову сайту: Українська | Русский (автоперевод)


На останній в цьому році сесії Саф’янівської територіальної громади депутати затвердили Програму «Поліцейський офіцер громади на 2023 рік». Що вона передбачає, скільки коштів запланувала громада на ці безпекові заходи і що мають робити “шерифи”, аби їх “відпрацювати”, дізнавалась “Бессарабія INFORM”.


Програма «Поліцейський офіцер громади Саф’янівської територіальної громади на 2023 рік» була розроблена відповідно до Закону України «Про Національну поліцію», «Про місцеве самоврядування в Україні», Указу Президента «Про заходи щодо забезпечення особистої безпеки громадян та протидії злочинності» та покликана сприяти реалізації Всеукраїнського проекту «Поліцейський офіцер громади». Її мета – тісна взаємодія поліцейського з територіальною громадою та орієнтація на її потреби.

“Впроваджується новий формат роботи дільничного офіцера поліції, який передбачає його постійну присутність на території громади, більш тісну співпрацю з населенням та керівництвом громади, підзвітність громаді та додаткові функції (більший акцент на попередження правопорушень, оформлення адміністративних матеріалів за порушення ПДР, часткова передача функцій дозвільної системи). В Програмі передбачено комплекс заходів, що здійснюються на місцевому рівні з метою підтримки діяльності поліцейських офіцерів Саф’янівської територіальної громади”, – сказано в документі.

Серед основних завдань Програми:

  • постійна співпраця поліцейських офіцерів з громадою;
  • інтеграція поліції в суспільство;
  • задоволення безпекових потреб громадян;
  • ефективне та консолідоване вирішення локальних проблем громади.

Загальний обсяг фінансових ресурсів, необхідних для реалізації Програми у 2023 році, складає 250 тис грн (кошти місцевих бюджетів). Основними відповідальними виконавцями є Ізмаїльський РВП ГУНП в Одеській області, а також виконком та фінуправління сільради.

Депутати одноголосно підтримали проект рішення.

Довідково: Поліцейський офіцер громади – це співробітник Національної поліції, який отримує заробітну плату, має право на соціальні гарантії та пільги, як і решта поліцейських. Крім того, Національна поліція України забезпечує його одностроєм, табельною зброєю, спеціальними засобами, тощо. Поліцейський офіцер громади орієнтований на оперативне вирішення проблем щодо забезпечення належної безпеки саме своєї територіальної громади. Поліцейський офіцер громади не муніципальний поліцейський, він залишається у штаті місцевого органу поліції, який контролює законність прийнятих ним рішень. Водночас він підзвітний громаді щодо забезпечення її безпеки.

Слід зазначити, що для постійної присутності поліцейського офіцера громади на території Саф’янівської територіальної громади, згідно зазначеної Програми, облаштовується робоче місце у приміщеннях адміністративних будівель у кожному старостинському окрузі.

guest

0 коментарів
Межтекстовые Отзывы
Посмотреть все комментарии
0
Поділіться своєю думкою з цього приводу в коментарях під цією новиною!x