Парламент Молдови схвалив режим надзвичайної ситуації ще на 60 днів через війну в Україні

0 коментарів 17145 переглядів

Ви можете обрати мову сайту: Українська | Русский (автоперевод)


Парламент Молдови 1 грудня схвалив режим надзвичайної ситуації ще на 60 днів із 6 грудня за пропозицією уряду.


Про це повідомляє NewsMaker.

За подовження НС проголосували 55 депутатів, зокрема депутати партії “Дія і солідарність” (PAS), тоді як опозиція залишила залу засідань на знак протесту.

Із пропозицією подовжити НС у країні виступила з трибуни парламенту прем’єр-міністр Наталія Гаврилиця. Вона зазначила, що у зв’язку з тим, що відбувається в регіоні та військовими діями в Україні, Молдова залишається занадто вразливою, щоб скасувати НС, введений після початку війни.

“Незаконні спроби захоплення територій сусідньої держави і ризик використання зброї масового ураження, а також посилення гібридних атак і спроб дестабілізувати соціально-економічну ситуацію в Молдові зобов’язують нас швидко реагувати, щоб захистити наших громадян і біженців”, – зазначила Гаврилиця.

Проти подовження НС виступила парламентська опозиція. Депутат від ПСРМ Василь Боля заявив, що в уряду є всі важелі, щоб працювати в нормальному режимі.

“Ми вже рік живемо в режимі НС. Це надзвичайний захід і ви не переконали нас, що це вигідно країні. Ми не будемо голосувати”, – підтримав його депутат від ПСРМ Влад Батринча.

У відповідь депутат від PAS Дойна Герман заявила, що подовження НС – це необхідний захід, а не примха влади.

“Якби у нас була конструктивна опозиція, то в цьому не було б необхідності. Але, на жаль, у нас опозиція, яка намагається дестабілізувати ситуацію. А ми ніколи не зловживали режимом НС”, – зазначила вона.

Зазначимо, що режим НС у Молдові діє від початку вторгнення росії в Україну 24 лютого. Його вже кілька разів подовжували.

guest

0 коментарів
Межтекстовые Отзывы
Посмотреть все комментарии
0
Поділіться своєю думкою з цього приводу в коментарях під цією новиною!x