Може стати Шикирлі-Китаєм: громада Ізмаїльського району вирішує, як перейменувати селище Суворове

0 коментарів 30861 перегляду

Ви можете обрати мову сайту: Українська | Русский (автоперевод)


Селище Суворове Ізмаїльського району найближчим часом планують перейменувати. З новою назвою мають визначитись місцеві жителі. Є ймовірність, що смт повернуть назву Шикирлі-Китай, яка була до 1941 року. Відповідну інформацію озвучили у Суворовській селищній раді – центрі однойменної ОТГ. Про це повідомляє “Бессарабія INFORM”.


Відповідно до рішення позачергової двадцять восьмої сесії восьмого скликання №858/VIII від 28.11.2022 року «Про проведення громадських обговорень та електронних консультації з приводу перейменування смт. Суворове», оголошено початок громадських обговорень.

Мета обговорень: зібрати пропозиції нової назви населеного пункту з обґрунтуваннями, для визначення остаточних варіантів для проведення електронних консультації. Обговорення будуть проводитися на офіційній сторінці Суворовської селищної ради в фейсбуці протягом одного тижня. За результатами обговорень комісією з топоніміки буде обрано кілька варіантів для проведення електронних консультації. Подання пропозиції також можливе в письмовому вигляді до голови комісії з топоніміки в Суворовській селищній раді.

“Прохання до мешканців смт. Суворове, прийняти активну участь в обговореннях, для урахування громадської думки!” – наголошують у раді.

Нагадаємо, про намір перейменувати Суворовську селищну раду разом з однойменною громадою стало відомо навесні 2022 року. Тоді керівництво ОТГ направило до Кабінету міністрів та Верховної Ради прохання щодо роз’яснення процедури. Серед запропонованих варіантів є повернення історичної назви населеного пункту – Шикирлі-Китай, яку він мав до 1941 року, коли увійшов до складу Радянського Союзу.

“Назва має бути така, що викликає зацікавленість! Така, яку не сплутаєш з іншою. Вбиваєш в Google, і ти не маєш інших варіантів, тільки саме те, що шукав”, – йдеться у обговореннях серед місцевих мешканців стосовне ідеї саме цієї назви.

Може стати Шикирлі-Китаєм: громада Ізмаїльського району вирішує, як перейменувати селище Суворове

guest

0 коментарів
Межтекстовые Отзывы
Посмотреть все комментарии
0
Поділіться своєю думкою з цього приводу в коментарях під цією новиною!x