Молдова закликала росію вивести свої війська з тимчасово окупованого Придністров’я

0 коментарів 25191 перегляду

Ви можете обрати мову сайту: Українська | Русский (автоперевод)


Республіка Молдова закликала російську федерацію вивести свої війська з тимчасово окупованого Придністров’я.


Відповідну заяву зробив віцепрем’єр-міністр закордонних справ Молдови Ніку Попеску під час засідання ради міністрів закордонних справ ОБСЄ.

Перед 56 державами-учасницями ОБСЄ, 11 партнерами по співпраці та багатьма високопосадовцями з інших міжнародних організацій молдавський чиновник виступив з національною промовою, в якій послався на основні актуальні питання безпеки у просторі ОБСЄ та майбутнє організації, а також драматичні наслідки російської агресії щодо України та вплив на Молдову в енергетичному та соціально-економічному плані.

Торкнувся віцепрем’єр-міністр закордонних справ і болючого для республіки придністровського питання.

«Незаконна присутність російських збройних сил порушує суверенітет та нейтральний статус Молдови. Ми рішуче закликаємо до повного та беззаперечного виводу російських військових з території Республіки Молдова відповідно до зобов’язань, взятих рф у 1999 році на саміті ОБСЄ у Стамбулі», – сказав під час свого виступу Попеку.

Крім того, він закликав звернути увагу учасників засідання на склад боєприпасів, який лишився ще з часів СРСР, у селі Кобасна. За його словами, ці боєприпаси розміщенні там незаконно. Віцепрем’єр зазначив, що цей склад загрожує всьому регіонові та його треба ліквідувати за допомогою належних міжнародно визнаних процедур.

Молдова закликала росію вивести свої війська з тимчасово окупованого Придністров’я

guest

0 коментарів
Межтекстовые Отзывы
Посмотреть все комментарии
0
Поділіться своєю думкою з цього приводу в коментарях під цією новиною!x