Єдиний в Україні: в порту Рені запрацював контейнерний термінал

0 коментарів 27729 переглядів

Ви можете обрати мову сайту: Українська | Русский (автоперевод)


В порту Рені запрацював контейнерний термінал “Вікінг Альянс”. Він на сьогодні є единим у всій країні та пов’язаний з магістральними контейнеровозами в румунській Констанці та турецькому Стамбулі. Про це повідомляє “Бессарабія INFORM” з посиланням на Агенцію регіонального розвитку Одеської області.


Як підкреслили на офіційній сторінці у Facebook, одна з важливих функцій Агенції – підтримка регіонального бізнесу. Згідно меморандуму про співпрацю ми допомогли запустити унікальний для нашого регіону проєкт – це проєкт міжнародного значення. І розташований він на території торгового порту м. Рені.

Цікаві факти про “Вікінг Альянс”:

  1. це единий контейнерний термінал в Рені та єдиний, працюючий сьогодні в Україні;
  2. компанія є партнером найбільшого світового транспортно-логістичного холдингу MAERS, лідеру з контейнерних перевезень;
  3. завдяки з’єднанню з магістральними контейнеровозами в румунській Констанці та турецькому Стамбулі “Вікінг Альянс” відновила морські перевезення, яких не було з початку війни;
  4. експортують як сільгосппродукцію українських аграріїв, так і продукцію вітчизняних виробників зі всієї України;
  5. імпортують в Україну запчастини, автомобілі, мінеральні добрива, тощо – все те, що зараз необхідно для функціонування економіки країни;
  6. опрацьовують близько 1500 контейнерів в місяц – результат, який був досягнутий з листопада, коли термінал розпочав роботу, в умовах, які взагалі вважалися непридатними для контейнерного терміналу. І це в тяжких умовах війни!

Варто відзначити, що проект створений при підтримці посольств Данії та Швеції, Адміністрації морських портів України та Міністерства інфраструктури України.

ООО “Вікінг Альянс” регулярно відпрацьовують 2 суднозахода в тиждень, що дуже важливо для економіки нашого регіону. Адже контейнерні перевезення прискорюють швидкість доставки не декілька тижнів та зменшують собівартість продукції, що дозволяє українським виробникам гідно конкурувати в своїй галузі.

“В найближчих планах компанії – запуск рефрижераторних контейнерів, в яких можна буде перевозити заморожену продукцію, що значно розширить види експорту та імпорту. В планах компанії – збільшення об’ємів контейнерних перевезень в рази!” – розповіли в Агенції.

Цей проєкт називають дійсно унікальним та обіцяють ще не раз розповідати про нього.

“Агенція регіонального розвитку Одеської області пишається співпрацею з “Вікінг Альянс” – разом відстоюємо економічний фронт!” – відзначили в організації.

Єдиний в Україні: в порту Рені запрацював контейнерний термінал

guest

0 коментарів
Межтекстовые Отзывы
Посмотреть все комментарии
0
Поділіться своєю думкою з цього приводу в коментарях під цією новиною!x