Дніпро – не перешкода: Наталя Гуменюк доповіла по просуванню ЗСУ на Херсонщині

0 коментарів 26595 переглядів

Ви можете обрати мову сайту: Українська | Русский (автоперевод)


Російські військові на півдні України продовжують переформатовувати свої підрозділи, а також облаштовують рубежі оборони. Як повідомляє “Бессарабія INFORM”, про це доповіла керівниця Об’єднаного координаційного прес-центру Сил оборони півдня Наталія Гуменюк в ефірі інформаційного телемарафону.


“Зараз у них (у окупантів, – ред.) відбувається певне “броунівське” перемішування того, що є. З особового складу, який у них нараз наявний на південному напрямку, вони намагаються сформувати більш потужні підрозділи і відправити їх на стратегічні для себе напрямки, де їм особливо гаряче. Але їм достатньо для того, щоб розподілити сили і частково залишити на півдні. Вони намагаються підтягувати і мобілізованих, які за ці місяці вже пройшли деякі етапи підготовки. Але водночас ми бачимо їх стрімке направлення думок в напрямку Криму, тому що туди намагаються переміщувати колабораційну владу і намагаються там підтягувати розташування певних підрозділів з урахуванням подальшого використання їх як додаткових”, – розповіла вона.

Також речниця зазначила, що ворог на півдні облаштовує рубежі оборони з усвідомленням, що їх йому буде потрібно декілька з огляду на тактику Збройних сил України на Харківщині і Херсонщині.

За її словами, окупанти розуміють, що Дніпро не може зупинити українську армію, ріка лише дещо стримує її на певний час.

“Ми вже маємо таку практику і розуміння подальших дій, але є складнощі, в тому числі і погодні. Ми розуміємо, які з них можна використати на користь собі, а які мають “попрацювати” щодо сил ворога: перебування на нашій території в нашій зимі – це теж погано для них, вони не достатньо оснащені, вони не мають доброї логістики для екіпірування навіть свої передових ешелонів, зокрема, на півдні. І те, що нами встановлюється вогневий контроль над логістичними шляхами, ускладнює їм додаткову логістику, саме тому вони намагаються переформатовувати підрозділи і вишукувати місця їх розташування так, щоб хоч щось можна було підтягнути в плані забезпечення військ”, – сказала вона.

guest

0 коментарів
Межтекстовые Отзывы
Посмотреть все комментарии
0
Поділіться своєю думкою з цього приводу в коментарях під цією новиною!x