В сусідній Румунії в 200 км від Ізмаїлу наступного року розпочнеться будівництво двох нових ядерних реакторів

0 коментарів 48978 переглядів

Ви можете обрати мову сайту: Українська | Русский (автоперевод)


Початок будівництва двох нових ядерних реакторів очікується на початку наступного року в сусідній Румунії на АЕС у Чернаводі, яка знаходиться приблизно в 200 км від Ізмаїлу. Сполучені Штати нададуть на це європейській державі фінансування на суму понад $3 мільярди. 


Про це заявив прем’єр-міністр Румунії Ніколає Чуке, пише Euractiv.

Фінансування буде надано Експортно-імпортним банком (EXIM), що базується у Вашингтоні, експортно-кредитним агентством, що дозволить Румунії покрити «близько третини суми, необхідної для будівництва двох реакторів» на АЕС у Чернаводі. Решту необхідного фінансування буде отримано за рахунок інших джерел фінансування, додав Чука, не вдаючись до подробиць.

АЕС у Чернаводі – єдина атомна електростанція в Румунії, побудована за канадською технологією, вона працює з 1990-х років. Два реактори загальною потужністю 1400 МВт покривають приблизно п’яту частину потреби країни в електроенергії.

За словами прем’єр-міністр Румунії Ніколає Чуке, будівництво двох додаткових ядерних реакторів у Чорнаводі має розпочатися “у березні/квітні 2023 року” і, як очікується, буде завершено у 2030 році.

guest

0 коментарів
Межтекстовые Отзывы
Посмотреть все комментарии
0
Поділіться своєю думкою з цього приводу в коментарях під цією новиною!x