В Кілії запрацював кабінет комп’ютерної томографії

0 коментарів 89451 переглядів

Ви можете обрати мову сайту: Українська | Русский (автоперевод)


На території Кілійської багатопрофільної лікарні запрацював кабінет комп’ютерної томографії. Про це повідомляє “Бессарабії INFORM”. 


Як ми повідомляли раніше, обладнання встановили ще у червні, але через війну були деякі складнощі в оформленні документів і налагодженні апарату.

«Нарешті і в нашій громаді є така необхідна медична послуга. Раніше пацієнтам доводилось виїжджати далеко за межі міста – в Ізмаїл або Сарату. Тепер це все поруч. КТ платне, але ми ми будемо клопотати, щоб власник заключив договір з НСЗУ і тоді пацієнти лікарні зможуть отримувати цю послугу безкоштовно,» – зазначив Роман Ольховський.

Зазначимо, ціни і Кілії дорівні тих, які діють в сусідніх містах.

Знаходиться кабінет в приміщенні колишньої прачечної – його відремонтували за бюджетні кошти, аби завлекти в місто послугу КТ. Це, за словами голови Кілійської громади В’ячеслава Чернявского, додає медзакладу переваги, що допоможе зберегти лікарню.

Оскільки апарат КТ випромінює радіацію, стіни обробили свинцем. Також було встановлено спеціальні двері. Обладнання закуплене за кошти часника, який здійснює послугу. Працює досвідчений персонал.

Надалі за можливості за кошти міського бюджету планують привести до ладу прилеглу територію, зокрема зробити рівний тротуар, оскільки потрібні зручні умови для транспортування важких пацієнтів до кабінету КТ.

Як розповіла лікар-діагност Вікторія, послуга  працює щодня, окрім вихідних.

«Медичне обстеження ми проводимо лише за попереднім записом. Результати досліджень пацієнт отримує в той же день, зазвичай, через 1.5-2 години. Зазначу, що розшифровують результати досліджень профільні спеціалісти обласного онкодиспансеру. Записатися можно за телефоном 066 676 61 30», – зазначила лікар-діагност.

guest

0 коментарів
Межтекстовые Отзывы
Посмотреть все комментарии
0
Поділіться своєю думкою з цього приводу в коментарях під цією новиною!x