В Ізмаїлі на неосвітленому пішохідному переході автомобіль збив школярку. За кермом був співробітник прокуратури

0 коментарів 51057 перегляд

Ви можете обрати мову сайту: Українська | Русский (автоперевод)


Учора близько 19:00 в Ізмаїлі на вулиці Болградській автомобіль Honda Civic збив 15-річну школярку. Як повідомили “Бессарабії INFORM” очевидці, ДТП сталася на перехресті з вулицею Куликова на пішохідному переході.


На щастя, підліток серйозно не постраждала. Її доставили в міську лікарню, де лікарі діагностували в неї забій і ЗЧМТ. Життю дівчини нічого не загрожує.

За інформацією “БІ”, за кермом виявився співробітник Ізмаїльської окружної прокуратури. Перевірка на пристрої Драгер показала, що він був абсолютно тверезий. Водій сприяв правоохоронцям і надавав необхідну допомогу постраждалій дівчині.

За його словами, він не встиг вчасно зреагувати на пішохода на темній ділянці дороги.

За фактом аварії відкрито кримінальне провадження за ч. 1 ст. 286 КК України (ДТП з потерпілим). Справу веде Державне бюро розслідувань.

Зазначимо, що за офіційними даними поліції, через режим економії електроенергії, який запровадили після атак РФ на об’єкти критичної інфраструктури, на дорогах України збільшилася кількість аварій. Щоб не стати жертвою ДТП, у поліції рекомендують дорослим і дітям у темну пору носити одяг світлих відтінків. Пішохід у такому верхньому одязі стає видимим для водія і це залишає йому можливість вчасно загальмувати, щоб уникнути зіткнення.

Ще краще використовувати флікери (світловідбиваюч) – це маленькі значки або наклейки, які відбивають світло в темряві. Буквально вчора ізмаїльські патрульні поліцейські відвідали Ізмаїльський СОУП (Самоорганізований освітній простір), де пояснили дітям, чому це важливо.

Інспектор патрульної поліції Ізмаїла Іван Бочковар розповів дітям, що у світлому одязі пішохід стає помітним за 30-75 м (уявіть коли його стає видно в темному одязі – ред), а цього не завжди достатньо для уникнення ДТП. З флікером пішохід стає помітним за 300 м. Таким чином, додаючи світловідбиваючі елементи на одяг, ми на 85% знижуємо шанс потрапити в аварію.


Якщо ви стали свідком ДТП або іншої події, надсилайте нам фото або відео на електрону пошту або у телеграм бот. За ексклюзивні та цікаві матеріали ми заплатимо реальні гроші. Подробиці тут.

guest

0 коментарів
Межтекстовые Отзывы
Посмотреть все комментарии
0
Поділіться своєю думкою з цього приводу в коментарях під цією новиною!x