Суворов “переїде” до Леніна: куди Ізмаїл вирішив перемістити пам’ятник російському полководцю

0 коментарів 43254 перегляду

Ви можете обрати мову сайту: Українська | Русский (автоперевод)


Питання перенесення пам’ятника Олександру Суворову в Ізмаїлі вирішене. Монумент російському полководцю після демонтажу “переїде” на територію міськуправління ВКГ (водопровідно-каналізаційного господарства), куди ще в 2016 році перемістили з центру міста Леніна. Відповідне рішення ухвалила депутатська більшість Ізмаїльської міськради на останньої сесії. Про це повідомляє “Бессарабія INFORM” з посиланням на оргвідділ міськради.


Сьогодні на 37-й сесії міськради 29 із 39 депутатів підтримали проєкт рішення «Про забезпечення тимчасового зберігання пам’ятника О.В. Суворову», згідно з яким монумент належить перемістити за межі суспільного простору Ізмаїла – на територію комунального підприємства «Ізмаїльське виробниче управління водопровідно-каналізаційного господарства», – зазначили в міськраді.

Найближчим часом Управлінню культури і туризму міськради та муніципальним службам належить забезпечити переміщення пам’ятника з публічного простору до вказаного місця збереження.

Ще у 2016 році шестиметрову скульптуру Леніна було переміщено з центру міста саме на територію Ізмаїльського управління водопровідно-каналізаційного господарства.

Нагадаємо, встановлений в 1945 році мідний монумент російському полководцю О.В. Суворову в центрі Ізмаїлу біля Кафедрального собору – це пам’ятка монументального мистецтва національного значення, що охороняється державою. Тому без рішення Мінкульту міська влада не могла досі самостійно визначати його долю. Поки у профільному міністерстві вирішували, що з ним робити далі, мерія тимчасово огородила пам’ятник – з травня місяця він був прихований за щільною завісою від поглядів городян і гостей міста.

Після отримання “зеленого світла” від вищих органів влади, міськрада одразу винесла на розгляд сесії питання про перенесення цього пам’ятника, який колись був символом Ізмаїлу, але зараз, після розв’язання росією кровопролитної війни, – вже перестав ним бути і на багатьох діяв буквально як провокаційна “червона ганчірка”. 28 жовтня більшістю голосів міські депутати вирішили – переносити (27 голосів – “За”, 1 – “Проти”, 3 – “Утримались”).

guest

0 коментарів
Межтекстовые Отзывы
Посмотреть все комментарии
0
Поділіться своєю думкою з цього приводу в коментарях під цією новиною!x