Суворов – всьо: в Ізмаїлі мерія прийняла остаточне рішення про перенесення пам’ятника російському полководцю

0 коментарів 46305 переглядів

Ви можете обрати мову сайту: Українська | Русский (автоперевод)


Після отримання рекомендацій центральної влади, сьогодні, 28 жовтня, депутати Ізмаїльської міської ради під час 35-ї сесії ухвалили остаточне рішення про перенесення пам’ятника Олександру Суворову. Про це повідомляє “Бессарабія ІNFORM”.


Нагадаємо, мідний монумент російському полководцю О.В. Суворову в центрі Ізмаїлу біля Кафедрального собору – це пам’ятка монументального мистецтва національного значення, що охороняється державою. Тому без рішення Мінкульту міська влада не могла досі самостійно визначати його долю. Поки у профільному міністерстві вирішували, що з ним робити далі, мерія тимчасово огородила пам’ятник – з травня місяця він був прихований за щільною завісою від поглядів городян і гостей міста.

Після отримання “зеленого світла” від вищих органів влади, міськрада одразу винесла на розгляд сесії питання про перенесення цього пам’ятника, який колись був символом Ізмаїлу, але зараз, після розв’язання росією кровопролитної війни, – вже перестав ним бути і на багатьох діяв буквально як провокаційна “червона ганчірка”. Сьогодні, 28 жовтня, більшістю голосів міські депутати вирішили – переносити (27 голосів – “За”, 1 – “Проти”, 3 – “Утримались”).

Управлінню культури та туризму міськради дано доручення підготувати пакет документів для забезпечення процедури перенесення монументу, в тому числі – замовити розробку науково-проєктної документації щодо перенесення пам’ятника. Фінансування цих заходів має передбачити фінуправління.

За інформацією “БІ”, після демонтажу монумент планують перенести на територію одного з музеїв міста.

guest

0 коментарів
Межтекстовые Отзывы
Посмотреть все комментарии
0
Поділіться своєю думкою з цього приводу в коментарях під цією новиною!x