Шанс на нове життя Кілійського судоремонтного заводу, і користь для міста – пройшла зустріч мера Кілії та директора УДП

0 коментарів 39879 переглядів

Ви можете обрати мову сайту: Українська | Русский (автоперевод)


Сьогодні, 4 листопада, на Кілійський судноремонтний завод з робочим візитом завітав директор Українського дунайського пароплавства Дмитро Москаленко, де зустрівся з Кілійським міським головою Вячеславом Чернявським. Прийшли до рішення про співпрацю, яка посприяє поповненню бюджету громади, забезпечить нові робочі місця мешканцям міста та позитивно позначиться на благоустрої Кілії. Подробиці розповість “Бессарабія INFORM”.


Зазначимо, нещодавно УДП відкрило перевалочний пункт сипучих вантажів на території заводу. Це дозволить збільшити фінансову спроможність підприємства, вже забезпечує нові робочі місця, кількість яких буде ще збільшена згодом, та надалі позитивно позначиться на міському бюджеті, оскільки досягнута домовленість, що працівники будуть зареєстровані на підприємстві саме в Кілії, і прибутковий податок буде перераховуватися до бюджету Кілійської міської ради.

Також сторони узгодили маршрут руху великовантажного транспорту містом, аби якомога менше дискомфорту він завдавав місцевим мешканцям.

В УДП зазначають, що багато років Суднобудівельному заводу в Кілії, попри його важливість, приділяли дуже мало уваги, його розвиток був критично недофінансованим. Тому цього року ремонтна програма вже значно збільшена – за 10 місяців відремонтовано 9 самохідних та 29 несамохідних одиниць флоту. В найближчих планах є великий проект модернізації двох суховантажних суден УДП, які тривалий час знаходились у відстої та не використовувались. Передбачена заміна двигунів на нові, більш економічні та потужні.  В подальших планах – будівництво нового несамохідного флоту, дефіцит якого наразі гостро відчуває Дунайське пароплавство.

Крім традиційного напрямку – судноремонту – УДП починає розвивати і власний стивідорний напрям.  Підприємству вже вдалося реалізувати один з інвестиційних проєктів цієї галузі.

Також вони зазначили, що розвиток судноремонту прямо пов’язаний з соціально-економічним розвитком Кілії. УДП планує наступного року майже вдвічі збільшити штатну чисельність працівників судноремонтно напряму за рахунок залучення нових фахівців, а також реорганізації, що передбачає приєднання кількох інших структурних підрозділів УДП. Відповідно, фактично на 100% до 37 млн грн. можуть збільшитись відрахування підприємства у місцевий бюджет (єдиний соціальний внесок, ПДФО, військовий збір). А збільшення кількості працівників з інших регіонів спровокує потребу в їхньому розміщенні, тобто спровокує потребу в житлі.

Разом з цим було наголошено, що УДП як соціально відповідальна компанія готова брати участь програмах, пов’язаних з розвитком інфраструктури міста. Спільно з місцевою владою підприємство розробляє механізми модернізації дорожньої мережі, яка використовується пароплавством.

“Кілія – найстаріше місто України. Судноремонтний напрям – це невід’ємна частина міста. Багато років вони пов’язані між собою. І наша спільна задача, щоб підприємство було надійною економічною опорою міста”, – прокоментували в УДП.

Шанс на нове життя Кілійського судоремонтного заводу, і користь для міста - пройшла зустріч мера Кілії та директора УДП

Шанс на нове життя Кілійського судоремонтного заводу, і користь для міста - пройшла зустріч мера Кілії та директора УДП

Шанс на нове життя Кілійського судоремонтного заводу, і користь для міста - пройшла зустріч мера Кілії та директора УДП

Шанс на нове життя Кілійського судоремонтного заводу, і користь для міста - пройшла зустріч мера Кілії та директора УДП

guest

0 коментарів
Межтекстовые Отзывы
Посмотреть все комментарии
0
Поділіться своєю думкою з цього приводу в коментарях під цією новиною!x