Одещина у п’ятірці областей-лідерів за обсягом залучених кредитів в аграрному секторі: як отримати позику

0 коментарів 13851 переглядів

Ви можете обрати мову сайту: Українська | Русский (автоперевод)


За період з 23 березня по 21 листопада 2022 року аграрії Одещини залучили кредитів на суму понад 5 млрд грн. Основна частина цієї суми – 2,2 млрд грн була залучена за програмою портфельних гарантій 80%. Про це розповіла Алла Стоянова – директор Департаменту аграрної політики, продовольства та земельних відносин Одеської ОВА .


За словами очільниці Департаменту, обсяги кредиту кредитної лінії, залучені під рефінансування склали 136.8 мільйона. Процентна ставка за укладеними кредитами/кредитними лініями у Одеському регіоні максимально складає 30% та мінімальна — 11,23%.

“З нашої області 2605 сільгосптоваровиробників скористалися можливістю отримати кредитні кошти. Лише за попередній тиждень 28 нових підприємств подали заявки. Якщо загальна сума складає понад 5 млрд, то лише за попередній тиждень сума складає більш ніж 100 млн”, – підкреслила Алла Стоянова.

У цілому ж в країні за 2022-й рік понад 34,9 тис. аграріїв залучили кредитів на 75 млрд грн. Банки наростили на такий темп, що в тиждень по Україні видається кредитів тільки аграріям на суму близько 1 млрд грн. Тому закликаємо аграріїв користуватися нагодою та підтримувати в такий спосіб свій агробізнес. Тим більше, що банки максимально спростили умови та вимоги до позичальників. А з моменту подачі документів банки надають відповідь протягом всього лише декількох днів щодо свого рішення у видачі кредиту.

Аграрії залучають кредити в розмірі від 100 тис. до 90 млн грн у межах програми «Доступні кредити 5-7-9». Відсотки становлять від 0% до 9% залежно від категорії кредиту та суб’єкта підприємництва.

Підприємці зможуть отримати кредит на відновлення виробничих потужностей під 9% терміном до 5 років на суму до 60 млн грн (без урахування раніше виданих кредитів за програмами держпідтримки). Виконання зобов’язань за такими кредитами частково (до 80%) забезпечуватиметься державною гарантією.

Умови для отримання кредиту:

—  Виробничі потужності підприємства зруйновані повністю чи частково, або викрадені внаслідок війни чи окупації (що підтверджено документально);

—  Підприємство здійснювало господарську діяльність протягом року до широкомасштабного наступу рф (що підтверджено даними річної фінзвітності станом на 1.01.2022 р.);

—  Відновлювальні виробничі потужності розташовані не ближче 50 км від зони бойових дій, не знаходяться під окупацією.

guest

0 коментарів
Межтекстовые Отзывы
Посмотреть все комментарии
0
Поділіться своєю думкою з цього приводу в коментарях під цією новиною!x