Байден заявив, що малоймовірно, що ракета, яка впала в Польщі, була випущена з Росії

0 коментарів 23976 переглядів

Ви можете обрати мову сайту: Українська | Русский (автоперевод)


Президент США Джо Байден заявив, що “малоймовірно”, що ракета, яка впала в Польщі 15 листопада, була випущена з Росії. Про це він сказав після екстреної зустрічі лідерів G7 та НАТО на Балі, передає агентство AP News.


Після влучання ракети по території Польщі під час масованої атаки РФ по Україні Байден скликав зустріч союзників в Індонезії для консультацій з приводу інциденту, який забрав життя двох людей.

За його словами, є “попередня інформація, яка спростовує це” — так він відповів на запитання, чи була ракета випущена з Росії.

“По лініях траєкторії малоймовірно, що її випустили з Росії, але подивимося. Я збираюся переконатися, що ми точно з’ясуємо, що сталося. І тоді ми збираємося колективно визначити наш наступний крок у ході розслідування”, — сказав Байден.

Нагадаємо, 15 листопада Росія влаштувала масований ракетний обстріл України: випустила близько сотні ракет. 73 із них збила ППО.

Дві ракети влучили по території Польщі недалеко від кордону з Україною, внаслідок чого загинули двоє людей. Прем’єр-міністр Польщі Матеуш Моравецький терміново скликав Комітет Ради міністрів з питань національної безпеки та оборони.

Президент Польщі Анджей Дуда після влучання ракети по території Польщі заявив, що захист Польщі посилений, а НАТО перебуває в стані боєздатності.  Він також заявив, що станом на зараз немає однозначних доказів того, хто запустив ракету, яка потрапила на територію Польщі.

guest

0 коментарів
Межтекстовые Отзывы
Посмотреть все комментарии
0
Поділіться своєю думкою з цього приводу в коментарях під цією новиною!x