“Армія Макгайвера”: видання “The New York Times” розповіло про винахідливість українських військових під час звільнення острова Зміїний

0 коментарів 33291 перегляду

Ви можете обрати мову сайту: Українська | Русский (автоперевод)


Журналісти американського видання “The New York Times” розповіли про винахідливість українських військових під час звільнення острова Зміїний і ударах по крейсеру “Москва”. 


За даними видання, для обстрілу російських позицій на острові Зміїний, українські війська встановили самохідні артилерійські установки Caesar із 40-кілометровим радіусом дії.

Військові розмістили Caesar на баржі та відбуксирували їх на десять кілометрів, аби вже звідти атакувати позиції армії РФ на острові. Вони знаходились за 50 кілометрів від позицій ЗСУ.

Україна також потопила “Москву”, флагман російського Чорноморського флоту, власними адаптованими ракетами, і створила безпілотники, які можуть атакувати кораблі в морі”.

“Україна довела свою здатність до адаптації. Її війська відомі в НАТО як “армія Макгайвера”, що є відсиланням до старого телевізійного серіалу, в якому герой винахідливий і імпровізує з усім, що потрапляє під руку”, – пише “The New York Times”.

Зазначимо, що важливу роль у визволенні острова Зміїний відіграла також українська експериментальна самохідна гаубиця калібру 155-мм “Богдана”. Про це розповідав головнокомандувач ЗСУ Валерій Залужний.

“Богдана” є першою гаубицею в натовському калібрі 155 мм, розробленою українськими фахівцями вітчизняного оборонно-промислового комплексу.

guest

0 коментарів
Межтекстовые Отзывы
Посмотреть все комментарии
0
Поділіться своєю думкою з цього приводу в коментарях під цією новиною!x