Акції Коломойського та ще деяких українських олігархів у стратегічних підприємствах України переходить у власність держави. Телеканал 1+1 може залишитися без фінансування

0 коментарів 14391 перегляду

Ви можете обрати мову сайту: Українська | Русский (автоперевод)


Ігоря Коломойського та ще деяких українських олігархів позбавили акцій у пакетах низки найбільших підприємств, серед яких ВАТ “Укрнафта”, ВАТ “Укртатнафта”, АТ “Мотор Січ”, ПрАТ “АвтоКрАЗ”, ПрАТ “Запоріжтрансформатор”. Всі акції були передані до держвласності України.


Як повідомляє видання «Економічна правда», акції втратили також бізнесмени Костянтин Жеваго, В’ячеслав Богуслаєв, якого підозрюють у держзраді, та Костянтин Григоришин. Відповідне рішення було ухвалено на засіданні ставки Головнокомандувача. Підставою для такого рішення є ухвалений у вересні закон України “Про передачу, примусове відчуження або вилучення майна в умовах правового режиму військового чи надзвичайного стану”.

Як зазначає видання, наразі невідомо, чи передбачені якісь компенсації власникам та міноритарним акціонерам у ході націоналізації підприємств.

Джерела видання «Страна» в оточенні Коломойського підтвердили, що його пакети акцій у компаніях «Укрнафта» та «Укртатнафта» відчужені на користь держави.

«Це виявили сьогодні вранці реєстратори та юристи у реєстрах. Для Коломойського та всього його оточення це було шоком — ніхто такого не очікував. Досі нам ніхто не пояснив мотивів та юридичного обґрунтування такого рішення», — розповів співрозмовник видання.

Також він каже, що наразі під питанням функціонування телеканалу 1+1, оскільки основним ресурсом для його фінансування були доходи Коломойського від нафтових компаній.

guest

0 коментарів
Межтекстовые Отзывы
Посмотреть все комментарии
0
Поділіться своєю думкою з цього приводу в коментарях під цією новиною!x