Саратський районний суд засудив до 15 років позбавлення волі зрадника України, який планував присягнути “днр” та злити дані про ЗСУ

0 коментарів 39042 переглядів

Ви можете обрати мову сайту: Українська | Русский (автоперевод)


Мешканець Одеської області, який намагався втекти у самопроголошену “донецьку народну республіку” і передати бойовикам дані про ЗСУ, засуджений до 15 років позбавлення волі. Про це повідомляє “Бессарабія INFORM” з посиланням на Офіс Генпрокурора України та СБУ Чернівецької області.


Рішення щодо позбавлення зрадника свободи прийняв Саратський районний суд за матеріалами Служби безпеки України. Прихильника рашистів визнано винним за двома статтями Кримінального кодексу України: ч. 2 ст. 111 (державна зрада); ч. 1 ст. 258-3 (створення терористичної групи чи терористичної організації).

Затримали чоловіка в липні 2022 року в Запорізькій області. Досудовим слідством було встановлено, що з початком повномасштабного вторгнення він встановив контакти з керівництвом терористичної організації «днр» і представниками т.зв. «міністерства внутрішніх справ днр» та «мдб днр».

За завданням кураторів зрадник почав адмініструвати одну з антиукраїнських груп у заблокованій соціальній мережі «ВКонтакте», через яку організував збір коштів для допомоги «армії днр».

Він розміщував дописи, де виправдовував збройну агресію рф, закликав до посягання на територіальну цілісність України, звеличував рф та її збройні формування, поширював фейки та дискредитував українських захисників.

Згодом колаборант погодився скласти присягу терористичній організації «днр». Для цього планував виїхати на непідконтрольну українській владі територію Донецької області.

Із собою прихопив навіть «бонусний подарунок» для ворога: інформацію про оборонно-мобілізаційну роботу в Одеській області. Ці дані він отримав через свої контакти у місцевій владі, які він встановив раніше. Адже в минулому неодноразово балотувався в депутати однієї з райрад.

guest

0 коментарів
Межтекстовые Отзывы
Посмотреть все комментарии
0
Поділіться своєю думкою з цього приводу в коментарях під цією новиною!x