Росія свідомо гальмує “Зернову ініціативу” – порти Одещини останніми днями працювали лише на 25-30% своїх можливостей

0 коментарів 20034 перегляду

Ви можете обрати мову сайту: Українська | Русский (автоперевод)


Росія свідомо затримує повноцінну реалізацію «Зернової ініціативи». У зв’язку з цим порти на Одещині працювали останніми днями тільки на 25-30% своїх можливостей.


Про це у ранковому зверненні повідомив речник Одеської ОВА Сергій Братчук.

Але попри всі спроби рашистів вставляти палки у колеса, Україна продовжує йти вперед обраним курсом і не зупиняється у постачанні власної агропродукції до країн, які цього найбільш потребують.

“Ворог не зможе нас зупинити. Шосте судно у рамках Всесвітньої продовольчої програми ООН пішло до Ємена”, – проінформував Братчук.

Довідково: Всесвітня продовольча програма (ВПП) – ланка Організації Об’єднаних Націй з питань надання харчової допомоги, найбільший підрозділ гуманітарної допомоги.

Шосте судно – балкер PANGEO – завантажене агропродукцією у порту Чорноморськ в рамках цієї програми, доставить 40 тисяч тонн пшениці для жителів Ємену. Перші 5 суден доставили понад 150 тис. тонн пшениці до Ефіопії, Сомалі, Ємену та Афганістану.

Як повідомлялось раніше, представники рф в Спільному координаційному центрі (СКЦ) в Стамбулі зривають поставки українського зерна. Через це останні 2-3 тижні в Мармуровому морі утворилося безпрецедентне скупчення суден на якірних стоянках, що створює небезпеку судноплавству.

guest

0 коментарів
Межтекстовые Отзывы
Посмотреть все комментарии
0
Поділіться своєю думкою з цього приводу в коментарях під цією новиною!x