Путін на Валдаї говорив про “брудну бомбу”, брехав про створення України та цілі “спецоперації”

0 коментарів 20034 перегляду

Ви можете обрати мову сайту: Українська | Русский (автоперевод)


Президент Росії Володимир Путін 27 жовтня виступив на пленарному засіданні Валдайського клубу. У межах звернення він говорив про розв’язану війну в Україні, проте всю провину поклав на західні країни.


Виступ Путіна, який було анонсовано як один із найважливіших у році, транслювали пропагандистські канали. Глава РФ озвучив десятки фейків про історію України та війну.

У Кремлі заявляли, що в промові Путін оцінить підсумки останніх десяти місяців, розповість про цілі й окреслить перспективи майбутнього світу. А його прессекретар Дмитро Пєсков узагалі видав, що текст “читатимуть і перечитуватимуть”. У результаті ж промова Путіна, яка тривала 44 хвилини, стала потоком свідомості ображеної Росії.

Що сказав про Україну

Президент країни, яка щодня втрачає сотні солдатів на фронті в чужій країні, не згадував про війну. Однак відповів на одне із запитань, розповівши, чому вирішив вторгнутися в Україну.

“Захід здійснив держпереворот в Україні, що призвело до того, що ми розпочали спецоперацію. Хіба ми держпереворот влаштували?” – видав російський диктатор.

“У нас є втрати, і насамперед це стосується СВО (війни. – Ред.), є економічні втрати, але є величезні здобутки”, – сказав Путін.

Президент РФ заявив, що Росії не сподобалося ймовірне розширення НАТО за рахунок України, а також відмова від Мінських угод.

“Ми мали щось вирішувати з Донбасом. Люди вісім років під обстрілами живуть. Ми визнали їхню незалежність і внесли до складу нашої держави. Вони ж не виживуть”, – запевнив Путін.

Згадав він і Віктора Януковича – втікача-президента України: “Янукович відмовився від влади. Навіщо треба було проводити кривавий антидержавний переворот? Щоб показати, хто тут господар – “усім сидіти на попі рівно”.

“Спочатку Новгород, потім – Київ”

Путін показав абсолютну історичну безграмотність, збрехавши, що “росіяни та українці – один народ”, який з’явився у IX столітті спочатку в Новгороді, потім – у Києві.

“Україна, звичайно, зароджувалася як штучна держава. Це ж історичні факти. Єдиним справжнім гарантом українського суверенітету могла бути лише Росія, яка й створила Україну”, – продовжив брехати президент РФ.

Не забув Путін і про улюблений міф росіян. “Нацистські карателі доручали найбрудніші справи бандерівцям”, – озвучив він.

“Усе за планом”

Диктатор запевнив усіх, що із самого початку війна й була спрямована лише на захоплення Донбасу. Про південні області, які окупували війська РФ, він навіть не згадав. Як і про провальні гасла “взяти Київ за три дні”.

“Спецоперація йде за планом. “Луганська народна республіка” вже звільнена. Наші війська підійшли і з півдня, і з півночі – і стало очевидно, що ці люди на новоросійських землях бачать своє майбутнє з Росією. Як ми могли не відгукнутися?” – запевнив він.

Ба більше, Путін сказав, що не вважає, що недооцінив супротивника, і заявив, що єдиною метою війни є “допомога Донбасу”.

Про Запорізьку АЕС та “брудну бомбу”

Путін також продовжив озвучувати фейк про “ядерну зброю України”, який спростували вже на міжнародному рівні.

“Ми знаємо, де робиться “брудна бомба”. Сказали, що це зробила Росія, але нам немає сенсу жодного. Це я дав вказівку Шойгу проінформувати всіх колег. Нехай МАГАТЕ їдуть і перевіряють якнайширше. Київ зараз робить все, щоб замести сліди підготовки “брудної бомби”, – нафантазував президент РФ.

Він поскаржився, що РФ роблять зауваження щодо окупації Запорізької АЕС. “Ми нічого там не робимо. Постійно йдуть розмови про те, що ми витворяємо на ЗАЕС, постійно натякають, що ми її обстрілюємо, але ж ми контролюємо її, там наші війська. А ті, хто каже, що ми стріляємо, вони збрендили чи що?” – видав нове марення диктатор.

Він запевнив, що РФ “не потрібен ядерний удар по Україні, немає сенсу – ні політичного, ні військового”.

Джерело: OBOZREVATEL
guest

0 коментарів
Межтекстовые Отзывы
Посмотреть все комментарии
0
Поділіться своєю думкою з цього приводу в коментарях під цією новиною!x