Порти Одеської області можуть перестати працювати на невизначений термін

0 коментарів 20601 перегляду

Ви можете обрати мову сайту: Українська | Русский (автоперевод)


У міноборони росії заявили, що дія «зернової угоди», за якою з трьох портів Одеської області вивозилася сільськогосподарська продукція, призупинено на невизначений термін.


Тепер у країні-агресорі кажуть, що російська сторона більше не може гарантувати безпеку цивільних суховантажів.

Приводом до такої заяви стала атака України дронами на флот росії в бухті Севастополя.

Слід зазначити, що чорноморський флот рф, який був атакований у Севастопольській бухті, регулярно наносив ракетні удари по Україні.

Також слід зазначити, що це не перша спроба Росії розірвати «Стамбульські угоди». До цього були спроби заявити, що вантаж вибухівки, яким було підірвано Кримський міст, нібито морем було відправлено з Одеси до Болгарії, а потім через Вірменію — до росії. Через це країна-агресор погрожувала розірвати «зернові угоди». Але доказів цього не було представлено. Крім того, останнім часом російський представник у моніторинговій групі у Стамбулі навмисне затягував проходження кораблів через протоку Босфор.

Поки що реакції на заяву російського МО ні від Туреччини, ні від ООН не було. Україна ж заявила, що ця заява – неприкритий продовольчий шантаж світової спільноти з боку росії, яка продовжує створювати світову продовольчу кризу.

guest

0 коментарів
Межтекстовые Отзывы
Посмотреть все комментарии
0
Поділіться своєю думкою з цього приводу в коментарях під цією новиною!x