Не ворог, а важлива частина природних екосистем Бессарабії – в “Тузлівських лиманах” розповіли про користь шакалів

0 коментарів 22167 перегляд

Ви можете обрати мову сайту: Українська | Русский (автоперевод)


Шакали нерідко стають “героями” дописів мешканців невеличких міст та сіл Бессарабії в соцмережах як огидні, небезпечні та непотрібні тварини, яких бояться та закликають вбити. Еколог “Тузлівських лиманів Іван Русєв розвіяв деякі чутки про цих істот. 


“Ходить вигадана чутка, що шакал – це зло і його треба вбивати. Він нібито нападає на людей, сільськогосподарських тварин, неприємно виє і взагалі – він не наш, а сторонній. Що ж сказати, “Дуракам закон не писан, если писан, то не читан, если читан, то не понят, если понят, то не так”. Між тім, слід зазначити, що аналіз давніх джерел вченими Інституту зоології АН України дозволяє говорити, що шакал не новий для фауни України вид і був у її складі у період козацької доби, принаймні у 16–18 ст Але, люди його витіснили. в новітній історії розвитку нашого суспільства, шакал знову заселив споконвічні території Українського Причорномор’я і вписалися в його природні та антропогенно навантажені або перетворені екосистеми.

У нашому нацпарку – він важлива частина природних екосистем, важливий санітар для багатьох популяцій тварин. Шакал досить поширений у всьому своєму ареалі і його внесено до Міжнародного союзу охорони природи та Червоний список природних ресурсів як “Найменше занепокоєння”, – зазначив науковець.

Також він показав фото співіснування шакалів з іншими мешканцями заповіднику.

Не ворог, а важлива частина природних екосистем Бессарабії - в "Тузлівських лиманах" розповіли про користь шакалів

Не ворог, а важлива частина природних екосистем Бессарабії - в "Тузлівських лиманах" розповіли про користь шакалів

guest

0 коментарів
Межтекстовые Отзывы
Посмотреть все комментарии
0
Поділіться своєю думкою з цього приводу в коментарях під цією новиною!x