Ізмаїл у скорботі: на 94-му році життя померла засновниця Дитячого фонду Євдокія Маслєннікова

0 коментарів 16713 переглядів

Ви можете обрати мову сайту: Українська | Русский (автоперевод)


Сьогодні, 26 жовтня, на 94-му році життя, перестало битися серце ветерана праці, засновниці Ізмаїльського Дитячого фонду Євдокії Михайлівни Маслєннікової – Праведника України, чуйної, доброї людини, яка за довгі роки невтомної праці допомогла тисячам дітей, які опинилися в складних життєвих обставинах. Про це повідомляє “Бессарабія INFORM”  з посиланням на інформацію мерії. 


Євдокія Михайлівна Маслєннікова народилася у великій родині у 1929 році у селі Мирне Кілійського району. Любов та повагу до праці вона ввібрала з ранніх років, адже в її великій родині було прийнято, щоб внесок у загальний добробут робив кожен.

З 1951 року після закінчення педагогічного училища Євдокія Михайлівна працювала у школі у селі Василівка Кілійського району. А вже за рік перебралася до Ізмаїлу, де спочатку працювала у загальноосвітній школі № 15. В 1957 році закінчила фізико-математичний факультет Ізмаїльського учительського інституту, а в 1963 – математичний факультет Тираспольського інституту ім. Т.Г. Шевченка. Протягом 20 років працювала у школі № 4, а потім – півтора десятиліття викладала математику у школі №11.

Вийшовши на заслужений відпочинок, вона зайнялася створенням в місті Ізмаїілі Дитячого фонду. Так, з 1991 року в Ізмаїлі з’явилася організація, без якої сьогодні вже важко уявити громадське життя міста. Нині Дитячий фонд опікується понад 120 дітьми-сиротами та близько 200 дітьми з обмеженими фізичними можливостями. Для цих дітей протягом десятків років Євдокія Михайлівна була справжньою мамою, яка щиро дарувала свою любов та доброту.

ЇЇ безкорисливе служіння людям було відзначено і державою, і суспільством – Євдокія Маслєннікова нагороджена Орденом «За заслуги» ІІІ ступеня, а у 2003 році Фондом пам’яті жертв фашизму Всеукраїнської єврейської ради їй було надано статус «Праведник України».

“Ізмаїл пишався і дуже цінував цю маленьку, але дуже енергійну жінку, яка встигала робити добро за будь-яких обставин – у 2012 році Є.М. Маслєннікова отримала від Ізмаїльської громади Почесну відзнаку «За заслуги перед містом». Пам’ять про Євдокію Михайлівну Маслєннікову буде жити в серцях ізмаїльчан – добра пам’ять про справжню людину з великим серцем”, – написала мерія міста у своєму некролозі.

Ізмаїльська міська рада та її виконавчий комітет висловлюють щирі співчуття рідним і близьким Євдокії Михайлівни у зв’язку з непоправною втратою. Всі ізмаїльчани, які знали, любили і шанували цю прекрасну жінку з великою душею, поділяють сум від цієї непоправної для міста втрати.

guest

0 коментарів
Межтекстовые Отзывы
Посмотреть все комментарии
0
Поділіться своєю думкою з цього приводу в коментарях під цією новиною!x