Готові забезпечувати лише Придністров’є: Молдові загрожує припинення поставок електроенергії через плани «Газпрому»

0 коментарів 28836 переглядів

Ви можете обрати мову сайту: Українська | Русский (автоперевод)


У Молдові існує загроза енергокризи. Молдавська ГРЕС оголосила про намір припинити продавати електроенергію Кишиневу через зниження поставок російського газу «Газпромом». Тирасполь готовий забезпечувати електроенергією лише мешканців Придністровського регіону. Про це повідомляє молдавське видання Deschide.md.


Міністр економіки самопроголошеного ПМР Сергій Оболонік відмітив, що влада регіону має намір зберегти діяльність бізнесу, але в пріоритет ставлять соціальну сферу і пересічних жителів.

За словами Оболоніка, якщо не вжити непопулярних жорстких заходів, у т.ч. для бізнесу, регіон не зможе подолати складну ситуацію.

В Придністровському регіоні є стратегічний запас вугілля, але його не планують використовувати для виробництва електроенергії на експорт.

Раніше в «Газпромі» заявили про намір скоротити постачання газу для Придністровського регіону на 30% у жовтні та на 40% у листопаді порівняно з аналогічними періодами минулого року. Російське блакитне паливо використовують у т.ч. для виробництва електроенергії на Молдавській ДРЕС, яка частково продає її Кишиневу.

Зазначимо, що 70% потреб Молдови в електроенергії покривається за рахунок постачання з Молдавської ДРЕС. Відсутню частину в 30% Кишинів закуповував в Україні, але після масових атак російських військ на об’єкти енергетики України та припинення українського експорту електроенергії молдавський уряд звернувся до Румунії. В Бухаресті вирішили забезпечити 30% потреб Молдови в електроенергії.

Раніше міністри закордонних справ України, Румунії та Молдови зустрічалися в Одесі для формування єдиного енергетичного фронту для протидії російському енергетичному шантажу.

guest

0 коментарів
Межтекстовые Отзывы
Посмотреть все комментарии
0
Поділіться своєю думкою з цього приводу в коментарях під цією новиною!x