5 порад, як підвищити ефективність спортивних тренувань

0 коментарів 16875 переглядів

Ви можете обрати мову сайту: Українська | Русский (автоперевод)


Спорт сьогодні в тренді, а люди, які регулярно займаються спортом не лише красиво виглядають, але й мають відмінне самопочуття. За допомогою фізичних вправ можна покращити власну фізичну форму, збільшити гнучкість тіла та витривалість.


Фактори, які впливають на результат

Про користь від фізтренувань сьогодні не чув хіба що лінивий. Лікарі рекомендують займатися спортом всім людям, які багато часу проводять перед комп’ютером на роботі чи вдома. Тож всім, хто вирішив відмовитись від своїх звичних хобі (комп’ютерні ігри, соціальні мережі, ігрові автомати демо) варто врахувати кілька порад експертів..

Перш за все слід розуміти, що безпосередньо від самих тренувань залежить лише 50% успіху. Важливе значення при цьому відіграє настрій людини, її наполегливість та бажання стати кращою. Ось як до фізичних тренувань радять готуватися експерти з психологічної точки зору:

  • Позитивно налаштованим людям набагато простіше досягти успіху, тому необхідно налаштовувати себе, що все буде добре і все неодмінно вдасться, а після тренування хвалити себе навіть за найменші кроки та досягнення.
  • Потрібно отримувати задоволення. Для цього фізичні навантаження слід сприймати не як обов’язок, а як бажання. 
  • Необхідно визначитися з ціллю. Наприклад, схуднути та зробити тіло більш пружним та гнучким — це не одне і те ж.

Також експерти радять час від часу включати у тренування нові вправи чи напрямки, щоб вони не набридали та були максимально ефективними.

Як досягти максимального ефекту?

Для цього потрібно бути послідовним та займатися спортом не менше трьох разів на тиждень. Крім цього, підвищують ефективність спортивних тренувань наступні поради:

  • Здоровий сон. Під час сну людина не лише відпочиває, але й відновлює м’язи, які були пошкоджені під час тренувань. 
  • Рясне пиття. Під час фізичних навантажень людина втрачає багато води, тому водний баланс в організмі обов’язково потрібно підтримувати  в нормі.
  • Не слід відмовлятися від розминки та вправ на гнучкість. Легка гімнастика перед фізичними вправами допоможе “підігріти” тіло та уникнути травм, а розслаблююча розтяжка наприкінці навпаки допоможе тілу розслабитись та відпочити.
  • Не слід займатися до повного виснаження. Зазвичай, в спортзалі тренери пропонують своїм учням загальноприйняті тренування, проте, вони підходять далеко не всім. Наприклад, людям, які мають хорошу фізичну підготовку таких вправ може бути замало, а непідготовленим навпаки – забагато. 
  • Збалансоване харчування та повноцінний відпочинок після занять. Правильне харчування допоможе не лише схуднути, але й підготувати тіло до занять, а повноцінний відпочинок відновить сили та зарядить енергією. 

Під час занять спортом важливо також якісно виконувати всі вправи. В процесі виконання тих чи інших вправ повинні бути задіяні певні групи м’язів. Якщо людина не відчуває, яка група м’язів працює, вона виконує вправу не правильно. Ефекту такі тренування не принесуть. 

5 порад, як підвищити ефективність спортивних тренувань

guest

0 коментарів
Межтекстовые Отзывы
Посмотреть все комментарии
0
Поділіться своєю думкою з цього приводу в коментарях під цією новиною!x